RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

NASA обрало Ілона Маска для знищення Міжнародної космічної станції

NASA обрало компанію SpaceX для ліквідації Міжнародної космічної станції наприкінці у 2030 році.

Про це повідомили в пресслужбі NASA.

Зазначається, що компанія Ілона Маска побудує транспортний засіб, який зможе зіштовхнути 430-тонну орбітальну платформу в Тихий океан на початку наступного десятиліття. Вартість таких робіт, згідно з контрактом, близько 843 мільйонів доларів.

Інженери кажуть, що МКС залишається структурно цілою, але плани її остаточної утилізації все ще потрібно розробити. Якби цього не сталося, вона природним чином впала б на Землю, це і становить небезпеку для населення Землі.

"Вибір американського до орбітального корабля для Міжнародної космічної станції допоможе NASA та його міжнародним партнерам забезпечити безпечний і відповідальний перехід на низьку навколоземну орбіту після завершення роботи станції. Це рішення також підтримує плани NASA щодо майбутніх комерційних напрямків і дозволяє продовжувати використання космосу поблизу Землі", - підкреслив у своїй заяві директор агентства космічних операцій Кен Бауерсокс.

Точку куди планують скинути МКС назвали "Двадцять тисяч льє під водою". Вона знаходиться на відстані понад 2 500 км від найближчого клаптика суші.