RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

ЗМІ розповіли про нову змову Альперина з главою київської митниці

Одеський контрабандист Вадим Альперін знаходиться в змові з головою Київської міської митниці Сергієм Тупальським і відновив потоки китайського товару за новою схемою.

Про це з посиланням на джерела в Державній фіскальної службі пише Багнет.

За інформацією видання,після виходу на свободу, одеський контрабандист Альперін увів у справу нову фірму-прокладку ТОВ «БРІВІАН», зареєстровану в Києві, а департамент адміністрування митних платежів ДФСУ, який очолює Аліна Данченко, встановив для фірм-імпортерів Альперіна «спеціальний тариф» у розмірі $2,05 за кг вантажу, замість мінімально рекомендованої ставки в розмірі $3,30.

Крім того, Данченко, підвищивши ставки митних ризиків, прибрала зі шляху Альперіна всіх конкурентів, зробивши його монополістом імпорту китайського одягу. За новими «спецтарифами» ТОВ «БРІВІАН» оформляє тканини за ціною $3,32 за кг, а взуття - по $5,25. Лише за 12-13 грудня 2017 року, компанія провела розмитнення на посту «Столичний» 17 контейнерів.

Директор Інституту права і суспільства Юрій Кармазін вважає, що дії чиновниці ДФСУ Данченко повинні кваліфікуватися за статтею 364 Кримінального Кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем».

Як свідчать матеріали розслідування Інституту права і суспільства, безпосередніми організаторами злочинних схем на користь ОПГ Альперина є не тільки Данченко, а й керівник Київської міської митниці Сергій Тупальський.

При цьому правоохоронці на викриття афер на митниці не реагують, а в.о. голови ДФСУ Мирослав Продан не спромігся провести внутрішнє службове розслідування на предмет причетності Данченко, Тупальського та інших посадових осіб до злісних митним афер. Така байдужість керівника ДФСУ тягне, як мінімум, на 367 статтю КК України «Службова недбалість», стверджує автор публікації.

За словами джерела видання, найближчим часом воно озвучить журналістам загальні суми втрат держбюджету від діяльності ТОВ «БРІВІАН», а також цифри приблизних збитків держави від припинення діяльності законослухняних імпортерів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: