RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Держава повинна допомогти українському бізнесу конкурувати на глобальних ринках - Ложкін

Держава повинна допомагати українському бізнесу, щобвін став конкурентоспроможним на глобальних ринках.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив бізнесмен, стратегічнийінвестор Борис Ложкін.

"Безперечно, в першу чергу держава повинна не заважати бізнесу, хоча цього й недостатньо. Втім, зарегульованість є скрізь, і скрізь на неї скаржаться. Але при цьому важко назвати якусь іншу країну, в якій бізнестисне на свій уряд і чогось домагається. Наприклад, за останні три роки уряд скасував близько п'ятисот застарілих нормативних актів, які стосувалися державного контролю над бізнесом. Це важко не помітити і гідноне оцінити", - зазначив він.

Також Ложкін перерахував цілий ряд важливих кроків, зроблених за останній рік, які суттєво спрощують ведення бізнесу в Україні.

"Значна частина проблем інвесторів в Україні завжди була пов'язана з поверненням ПДВ, але я особисто вже давно не чув про те, щоб у когось з цим були серйозні труднощі, оскільки запущена система електронного повернення ПДВ. Тривають секторальні поліпшення на енергетичному та фінансовому ринках. Прийнято закон "Про ринок електроенергії", що дозволяє імплементувати норми Третього енергопакету ЄС, а також закон "Про фонд енергоефективності". НБУ послабив захисні заходи і спростив фінансове регулювання: повернув максимальний термін в 180 днів для оплати експортних і імпортних операцій; збільшив максимальну суму передоплати за імпортними контрактами, що не вимагають акредитива, з 1 до 5 млн доларів; максимальну суму інвестицій за кордон з 50 тисяч доларів на місяць підняв до 2 мільйонів доларів на рік. Нацбанк також дозволив репатріацію дивідендів, нарахованих у 2016 році, і спростив процедуру таких виплат, спростив реєстрацію контрактів із залучення позик в іноземній валюті та умови укладення форвардних угод", - заявив бізнесмен.

Як повідомлялося, Борис Ложкін та Андрій Пивоварський заснували інвестиційну компанію. Зараз компанія "Самаан Капітал" займається пошуком об'єктів для власних інвестицій, вихід на етап створення інвестиційних фондів та залучення інших інвесторів планується протягом двох років.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес