RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Косюк назвав енергетичну незалежність одним з найважливіших питань для самостійності громад

Відомий в Україні бізнесмен Юрій Косюк у своєму блозі поділився з читачами роздумами про інвестиційні можливості України у майбутньому, та про роль відновлювальної енергетики у процесі децентралізації.

На думку бізнесмена, українські підприємства вже цілком готові для інвестиційних вливань, адже мають трудові та інтелектуальні ресурси, а також відповідні знання. Але, на його думку, до процесу інвестицій варто підходити виважено, аби від цього був зиск усім сторонам.

«Інвестиція, яка йтиме врозріз з вашим баченням та інтересами, не матиме жодної цінності, а отже і корисної дії», - зазначив Косюк.

Юрій Косюк переконаний, що якщо в Україні будувати бізнес у напрямку чесності та відкритості, якщо провести інтелектуалізацію виробництва та зробити його енергетично незалежним, то інвестиційна привабливість нашої держави стане не мрією, а реальністю. І цьому не стануть на заваді ані бюрократія, ані корупція – як приклад цього, він наводить роботу МХП.

«Бізнес-моделями МХП сьогодні користуються в Польщі та США. Тобто в успішних демократичних країнах. Це означає, що українські підприємства вже сьогодні є самодостатніми успішними кейсами», - наголосив Косюк.

Юрій Косюк

Маючи чималий досвід у великому бізнесі, Юрій Косюк передбачає, що за умови виведення останнього з тіні, на Україну чекатиме бум створення та розвитку успішних підприємств. Які, своєю чергою, стануть наріжним каменем децентралізаційного процесу. Він пояснює це тим, що енергетична самодостатність підприємств зробить енергетично незалежними громади, а це прямий шлях до їхньої заможності.

«Громади отримали повноваження та фінансові можливості для розвитку. Тепер потрібно розпочати глибокий і виважений діалог між ними і великим українським бізнесом. МХП вже робить кроки в цьому напрямку. Ми одні з перших започаткували серію круглих столів з об’єднаними громадами та органами місцевої влади і самоврядування. Задача – зробити наші ОТГ сильними, самодостатніми та заможними», - переконаний Юрій Косюк.

Нагадаємо, що саме МХП є одним з першопрохідців на шляху переформатування виробництв на енергетично незалежний та екологічний формат через переробку відходів.