RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Бізнесмен Бахматюк розповів, як відновив "Укрлендфармінг" після агресії Росії

Найбільший агрохолдинг «Укрлендфармінг» (Ukrlandfarming) Олега Бахматюка отримав сильний удар через військову агресію, але зараз істотно відновив втрачений об'єм.

Про це власник компанії розказав в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.

Так, зі слів Бахматюка, у 2014 році компанія зазнала сильного удару, втративши майже 50 відсотків активів на сході країни через збройний конфлікт.

"Ми були в тому регіоні домінуючим гравцем. “Укрлендфармінг” зараз істотно відновив втрачений обсяг, але найголовніше, ми зменшили нашу залежність від ринкових відносин, і тепер вони розділені на 45-55 відсотків. Наша стратегія - продати 70 відсотків на експортні ринки та 30 відсотків на внутрішні ринки, тим самим зменшуючи суверенний ризик", - розказав бізнесмен.

Крім того, Олег Бахматюк вважає, що ринок ЄС є дуже перспективним для компанії і відкриється протягом 5-7 років.

"Сьогодні експортуємо до близько 40 країн і плануємо вийти на ринок Сінгапуру та Індонезії. Але багато з цих ринків не забезпечують високої маржі, цей показник набагато нижчий ніж в ЄС. Протягом наступних п'яти-семи років ми сподіваємось, що ринок ЄС відкриється для нас, і ми повинні бути готовими", - додав він.

Бізнесмен вважає, що через корупцію світова підтримка України є досить слабкою, хоч Україна і стає економічно сильнішою.

"«Після війни з Росією Грузія отримала 5 мільярдів доларів у вигляді міжнародних грантів, населення цієї країни складає десяту частину населення України. Якби Україна отримала таку допомогу, це була б інша країна. Світ не бажає підтримувати Україну, оскільки впливає розуміння корупції і інших факторів. І, хоча ми визнаємо, що це існує, є й хороші новини. Країна стає все сильнішою із новим керівництвом та прагне до інтернаціоналізації. Існує нова когорта людей, які боротимуться за краще майбутнє, але суспільство стає більш маргіналізованим через бідність, і люди втомилися жити без надії, їм потрібно отримати нову надію. Якщо протягом двох-трьох років не відбудеться серйозна економічна трансформація, Україна може стати легкою здобиччю популізму, що призведе до наслідків, які не принесуть користі як Україні, так і Європі", - зазначив Бахматюк.

Нагадаэмо, що гупа компаній "Укрлендфармінг" - один з європейських лідерів сільськогосподарського виробництва. На 400 підприємствах Укрлендфармінг в 600 населених пунктах України працює близько 30 тис. осіб. Укрлендфармінг неодноразово відзначений в різних рейтингах як інноваційна компанія і один з кращих роботодавців України.

Агрохолдинг експортує свою продукцію в 40 країн світу і є одним з найбільших платників податків України.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: