RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Підозрою проти банкіра Горбачевського провокують конфлікт між Нацполіцією і ГПУ - адвокат

Підозрою проти банкіра Горбачевського провокують конфлікт між Нацполіцією і ГПУ. Йдеться про клопотання, підписане звільненим начальником ГСУ Нацполіції Віталієм Невгадом щодо банкіра Сергія Горбачевського, колишнього власника ВАТ "ДІВІ-Банк".

Напередодні в ЗМІ опублікували скарги на бездіяльність ГПУ по справі "ДІВІ-Банк", ініційовані компанією "Офір Капітал", яку на ринку пов'язують з екс-главою "Діамантбанку" Олегом Ходачуком.

Адвокат Горбачевського Денис Стадник назвав це "зливом", покликаним спровокувати конфлікт між "старими" кадрами Нацполіціі і "новим" керівництвом Генпрокуратури.

"Бачу в цьому не тільки спробу забалакати справу про скандальне кредитуванні УПБ, і бажання приховати за анонсованим підозрою факт незаконного утримання в СІЗО банкіра Горбачевського, але і намір зіштовхнути лобами "нових" і "старих" осіб в правоохоронній системі", - заявив Стадник.

Йдеться про заяви Горбачевського в правоохоронні органи про махінації чиновників НБУ і ФГФВО, які спричинили в 2015 році катастрофічні збитки десяти банків-кредиторів скандально відомого ПАТ "Український професійний банк" (УПБ). Також про факт невмотивованого арешту Горбачевського на два місяці слідчим Нацполіціі Іваном Дацьо і підробку доказової бази слідства.

Через зловживання у справі екс-власника "ДІВІ-Банку" Солом'янський суд Києва зобов'язав детективів НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо слідчих Нацполіціі і посадових осіб компанії "Сова" за неправдиві судово-експертні свідчення.

Стадник заперечує, що представник органів слідства "кришував" хід досудового розслідування.

"Я за 20 років адвокатської практики не бачив подібного" кришування ". Зате бачив, як саме такими методами прокурори ГПУ і слідчі СБУ і Нацполіціі "зажахали" підприємців, схиляючи їх до дій, яких домагалися недобросовісні конкуренти і рейдери", - зазначив Стадник.

У поширеній ЗМІ скарзі ініціатором фігурує компанія "Офір Капітал", адвокати якої інкримінують Горбачовському фінансові махінації.

"Мені відома історія ТОВ "Офір Капітал", яка виступає в цьому "зливі" якоюсь жертвою фінансових зловживань з боку сім'ї Горбачевського. По цій структурі ведуться виробництва, пов'язані з розкраданням і відмиванням коштів на суми з багатьма нулями. І Горбачевські не мають до цього ніякого відношення", - уточнив Стадник.

Фінансова компанія "Офір Капітал" за допомогою екс-керівника Дмитра Налесного пов'язана з "Діамант Агро-Трейд" та іншими структурами, підконтрольними екс-главі "Діамантбанку" Олегу Ходачуку. Останній є клієнтом юридичної фірми "AverLex", адвокати якої виступили ініціаторами згаданої скарги на адресу генпрокурора.

Відомо, що "Офір Капітал" проходить в кримінальних виробництвах за фактами фіктивного підприємництва та ухилення від сплати податків.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес