RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У Китаї показали смартфон-гармошку, який згинається в різні боки: фото і відео

Китайська компанія TCL представила прототип смартфона з гнучким екраном, який складається навпіл і складається, як гармошка.

Про це повідомляє CNET.

Багато виробників смартфонів почали експериментувати з гнучкими екранами, щоб зробити пристрої з великими екранами компактнішими. Потенційно це дозволило б носити у кишені пристрій, який при розкладанні перетворюється на повноцінний планшет.

Однак, наразі компанія не має наміру випускати серійну версію прототипу. Серед серійних пристроїв поки в обігу дві базові конструкції: в Samsung Galaxy Fold екран згинається посередині і складається всередину, а в Huawei Mate X екран навпаки залишається ззовні після складання.

Варто зауважити, що TCL запропонувала одну з найбільш незвичайних конструкцій на сьогодні. В її прототипі екран згинається двічі і складається як гармошка.

Метою компанії була демонстрація концепції, а також базових технологій, таких як петлі і гнучкий екран, але вона не розкриває параметрів смартфона. Журналісти, які отримали доступ до пристрою, відзначають, що у розкладеному вигляді він виглядає як 10-дюймовий планшет.

Крім того, найближчим часом серійне втілення розкладачки з гнучким екраном представить Motorola. Весною 2019 року компанія отримала патент, у якому був зображений вкрай схожий на телефон RAZR смартфон з гнучким екраном, який згинається навпіл.

Як повідомляв "Апостроф", опублікований рейтинг кращих смартфонів по співвідношенню ціни і функціоналу. Перше місце в топ-20 зайняв смартфон OnePlus 7T ($ 600).