RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мінінфраструктури та "Укрзалізниця" проігнорували українських виробників поїздів на користь Hyundai - ЗМІ

Керівництво "Укрзалізниці" з середини 2017 року веде переговори з Hyundai Corporation про закупівлю 10 нових електропоїздів в 2020 році.

Про це пише From.ua з посиланням на джерела в перевізника.

"У квітні 2019 сторони підписали протокол зустрічі в Сеулі, згідно з яким АТ "Укрзалізниця" розгляне пропозицію Hyundai Corporation із закупівлі та технічного обслуговування 10 високошвидкісних міжрегіональних електропоїздів (90 вагонів), які будуть проведені в Кореї протягом другого або третього кварталу 2020 року і щодо залучення позики від "Ексімбанк" Республіки Корея", - пише видання.

За даними журналістів, від імені АТ "Укрзалізниця" протокол підписав директор з пасажирських перевезень Олександр Толкачов, з боку Hyundai Corporation - віце-голова і головний виконавчий директор Вон Габ Кім. Сума контракту і умови придбання поїздів Hyundai не повідомляються.

У той же час пропозиції вітчизняних виробників у перевізнику та уряді з постачання такої великої партії рухомого складу не розглядали.

"Міністр Владислав Криклій говорив про локалізацію в Україні, при цьому в протоколі чорним по білому: поїзди, які будуть виготовлені в Кореї в 2020 році. Розвиток економіки України, престиж країни, в якій створено власне виробництво швидкісних електропоїздів, робочі місця для українців, повернення людей в країну з трудової міграції, податки на розвиток регіонів, соціальний спокій - тільки слова. На ділі - в 2020 році Україна знову збирається купити поїзди у південнокорейської компанії", - пишуть журналісти.

Видання нагадує, що в 2012-2013 р.р. зняті з рейсів через серйозні технічні проблеми поїзди Hyundai ремонтував український Крюківський завод.