RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Корупція у фіскальній службі: ЗМІ вказали на необхідність розформувати орган

7 квітня детективи НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України затримали начальника слідчого управління податкової міліції в Київській області Олександра Чепеля на отриманні хабара в розмірі 50 тисяч доларів.

Згідно з повідомленням, чиновник вимагав гроші за прийняття позитивного рішення у кримінальному провадженні на користь приватної фірми, передає NewsOne .

Видання відзначає, що навіть перебуваючи в стані розформування Державна фіскальна служба залишається оплотом корупції, а її кадри, використовуючи залишки повноважень, - вимагають хабара.

За останній рік, в Державній фіскальної службі змінилися вже три керівника, які звільнялися з посад через повідомлення про корупцію. Нинішній керівник з приставкою в.о. - Солодченко Сергій Вікторович, згідно з повідомленнями в ЗМІ, має негативну репутацію.

З одного боку, Солодченко підлягає люстрації, яка підкріплена відповідним рішенням Апеляційного суду. Однак його касаційна скарга на це рішення вже майже рік перебуває у Вищому адміністративному суді без розгляду.

З іншого боку, пише ЗМІ, майно Солодченка викликає сумніви в його порядності. Зокрема, він володіє будинком в передмісті Києва, а саме в с. Петропавлівська Борщагівка площею 386 м кв, а ціна авто дружини Солодченка - Mitsubishi Pajero Wagon, зазначена в декларації, значно занижена - 149 тис. грн при ринковій ціні в 24-29 тис. доларів.

Нагадаємо, після створення Державної митної та Державної податкової служби у веденні ДФС залишається тільки податкова міліція, яка також підлягає ліквідації разом з ДФС. На шляху цього стоїть затримка з остаточним прийняттям закону "Про бюро фінансових розслідувань", який повинен дати початок власне створенню Бюро фінансових розслідувань - нового органу, який забере і об'єднає дублюючі функції у корумпованих податкової міліції та департаментів захисту економіки Національної поліції і Служби безпеки України. Однак Верховна Рада України не поспішає вносити цей законопроект до порядку денного.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес