RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

В Україну прибули ще 100 тисяч ПЛР-тестів від бізнесмена Ярославського - ЗМІ

З Китаю прибули ще 100 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19, які за $ 850 тис купив для України власник і президент DCH Олександр Ярославський.

Про це повідомляє прес-служба DCH, передають "Українські новини".

Раніше Ярославський завдяки дружнім стосункам з китайським мільярдером Джеком Ма зміг організувати доставку в Україну першої партії дефіцитних у світі високоточних ПЛР-тестів. Ще 24 березня до Києва прибули 50 тисяч таких лабораторних тест-систем.

Рідний для бізнесмена Харківський регіон отримав 5000 ПЛР-тест-систем з першої партії і зараз ще 9000 тест-систем з другої. Головний державний санітарний лікар Харківської області Любов Махота подякувала Ярославського за те, що він забезпечив регіон ПЛР-тестами.

"Хочу подякувати Олександру Ярославському за те, що їх закупив. Щиро дякую! Кількість тест-систем дозволить закрити поточні потреби регіону, а нам дасть можливість суттєво розширити аудиторію тестованих на коронавірус. Ми зможемо оперативно виявляти хворих, тим самим мінімізуючи поширення цього вірусу", - заявив лікар.

ЗМІ оцінюють фінансовий внесок Олександра Ярославського в боротьбу з коронавірусом в Україні в 391 млн грн. Крім закупівлі ПЛР-тестів бізнесмен також перерахував $ 1,15 млн за 50 апаратів ШВЛ, які виробляє німецька компанія, що спеціалізується саме на цьому виді медобладнання.

Крім того, Ярославський спільно з міською владою Харкова забезпечує місцевих пенсіонерів наборами продуктів і ліків - за цією програмою закуплено 150 тис пайків і 40 тис аптечок. А за результатами антикризової наради 19 березня готелі Kharkiv Palace, що належить бізнесменові, харківські підприємці закупили за прямими договорами з постачальниками ще на $ 2,4 млн необхідних для протидії епідемії товарів медпризначення. Заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко високо оцінив роль Олександра Ярославського в боротьбі з коронавірусом: "Він дуже відповідально підходить до того, про що ми його просимо, він реально допомагає".