RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Керівник ЦПК систематично бреше": у Бахматюка відповіли на заяви Шабуніна

Прес-служба агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка оприлюднила заяву, в якій звинувачує керівника "Центру протидії корупції" в систематичному поширенні брехні щодо акціонера компанії.

Про це повідомляють "Українські новини".

Так в агрохолдингу відреагували на заяви Віталія Шабуніна, які він озвучував у в телеефірах.

"21 квітня глядачі "24 каналу" стали свідками маніпуляції керівника "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, який є підозрюваним у справі про розкрадання 133 млн доларів грантових коштів на лікування хворих на ВІЛ / СНІД, туберкульоз та малярію. Так, в ефірі громадянин Шабунін відверто збрехав, що пропозиція нашого акціонера Олега Бахматюка з врегулювання заборгованості "ВіЕйБі банку" і виплаті державі 8 млрд грн була нібито зроблена під тиском слідства: "Наприклад, справа Бахматюка, який є екс-власником VAB банку і ховається за кордоном. Зараз, коли його майже наздогнали, він готовий віддати 8 млрд до бюджету, аби не сісти", - заявив Шабунін. Заяву Шабуніна ми аргументовано спростували і довели, що цей громадянин свідомо збрехав і ввів в оману аудиторію телеканалу", - йдеться в заяві.

Однак минулого тижня Віталій Шабунін знову озвучив ці звинувачення під час декількох телеефірів.

"Ще раз нагадуємо підозрюваному Національною поліцією в крадіжці допомоги хворим Віталію Шабуніну, що вперше пропозиція щодо виплати державі 8 млрд грн боргів банків, що виникли в результаті крупної банківської кризи 2014-2015 років, була зроблена Олегом Бахматюком ще 2 роки тому, коли не було ніякого переслідування нашого акціонера з боку НАБУ. Пан Шабунін, знов почав говорити відверту брехню чи з мотивів помсти, чи то виконуючи замовлення інших осіб - вам краще відомі ваші мотиви, ви даєте можливість суспільству зрозуміти справжню ціну і всім іншим вашим заявам", - йдеться в опублікованій заяві.

Також на підприємстві Олега Бахматюка вважають, що правоохоронні органи дадуть оцінку діяльності Віталія Шабуніна та як громадського активіста.

Власник групи компаній "Укрлендфармінг" і "Авангард" Олег Бахматюк запропонував Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національному Банку і Офісу Генерального прокурора механізм повернення заборгованості, виведених з ринку в 2014-2015 роках банків "VAB Банк" і "Фінансова ініціатива" , в числі інших 95 банків, які постраждали від кризи, в сумі 8 млрд грн. Фонд гарантування вкладів заявив, що вважає цю пропозицію вигідною для держави.