RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

"Амізон" не ліки від коронавірусу, а звичайний фуфломіцін - доктор наук Єсілевський

Препарат "Амізон Макс", який вже близько двадцяти років піарять на пострадянському просторі як "противірусний", за цей час не пройшов нормальних клінічних випробувань і не показав зрозумілої противірусної активності ніде і ніколи.

Про це у себе в Facebook нагадує доктор фізико-математичних наук за спеціальністю "біофізика", провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України та стипендіат Марії Кюрі в Університеті Бургонь-Франш-Комте (Франція) Семен Єсилевський.

Висловитися дуже жорстко про "Амізон" та компанію-виробника "Фармак" вченого змусило недавнє рішення МОЗ. Відомство дозволило провести клінічні дослідження цього препарату на українських пацієнтах, які заразилися коронавірусом.

"Якщо немає ні найменших натяків на те, що препарат може бути ефективним проти будь-якого вірусу в принципі, то на який... проводити його клінічні дослідження проти COVID-19? Щоб що? Адже зрозуміло, що якщо за 20 років по ньому немає жодної розумної наукової роботи, то це апріорі барахло", - заявив Єсилевський.

За його словами, дослідження in vitro на клітинній культурі, яке було проведене людьми самого "Фармаку", не може вважатися повністю незаангажованим. До того ж, як пояснив учений, у пробірці противірусну активність проявляє практично що-завгодно, але 99.99% з цього чого-завгодно на рівні цілого організму потім не працює.

"Якщо якийсь доморощений препарат існує вже десятиліттями, давно схвалений до застосування в містечкових протоколах, але за весь цей час так і не був по-людськи досліджений з публікаціями в солідних журналах і з нормальними клінічними випробуваннями, то це практично гарантовано фуфломіцин", - підкреслив Єсилевський.

Раніше стало відомо, що в семи медустановах України буде проведено дослідження вітчизняного препарату "Амізон Макс" на хворих з коронавірусною інфекцією.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: бізнес, ліки