RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У ЗМІ розповіли про атаку "рейдерів в погонах" на найбільший завод з виробництва снеків в Україні

Поки президент Володимир Зеленський і уряд розробляють програми допомоги малому та середньому бізнесу в період рецесії, в регіонах відбуваються спроби заволодіти майном працюючих підприємств, зокрема, журналісти розповіли, як на великих виробників снеків було здійснено атаку з боку співробітників правоохоронних органів.

Про це повідомляє "Антикор".

Сумські рейдери вирішили через рішення місцевого суду "віджати" майно у розташованій в Дніпропетровській області компанії. ТОВ "Волана" з 2017 року володіє виробничими приміщеннями в н.п. Синельникове, які здає в оренду кільком підприємствам. Комплекс став хабом для найбільших виробників українських снеків, в тому числі ТМ "Семки" і "Козацька слава". На виробництві працюють сотні співробітників.

9 червня 2020 року "Волана" дізнається, що на все її приміщення накладено арешт за рішенням судді Зарічного районного суду Сум Капкін О.Б. від 2.06.2020.

Підставою для арешту стало звернення слідчого місцевого СБУ Прохненка В.В. і прокурора Сумської області Волобуєва Б.С. Вони нібито розслідували справу громадянина Ш., який "намагався змінити межі території України в неконституційний спосіб". Юридичний і фактичний зв'язок громадянина Ш. та ТОВ "Волана" не встановлена. Суд постановив передати всі виробничі приміщення в розпорядження Держагенства з розшуку та управління активами (АРМА). Таким чином, кілька компаній з сегменту середнього бізнесу втратять можливість працювати, платити податки і виплачувати зарплату співробітникам.

Сума арештованого майна становить 20 млн грн, але в самій кримінальній справі взагалі не фігурують збитки державі.

Юристи відзначають, що спроба антидержавної діяльності громадянина Ш. відбувалася до моменту створення ТОВ "Волана", тобто компанія не могла сприяти його діяльності.

Потерпілі заявляють про існування змови співробітників правоохоронної системи і готуються захищати свій бізнес усіма законними методами. У планах працівників підприємств - не тільки оскарження рішення, але і звернення до президента, генпрокурора, парламентської тимчасової слідчої комісії щодо захисту прав інвесторів. Працівники зазначили, що "вірять, що керівництво країни реально готове підтримувати малий і середній бізнес, і допомагати тим, хто створює робочі місця, а не рейдерам в погонах".