RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Рейдерське захоплення КЕВРЗ: співробітники оголосили страйк, поки завод не покине незаконне керівництво

Співробітники ПрАТ "Київський електровозоремонтний завод" відмовляються виходити на зміну, поки територію заводу не покинуть представники приватної охоронної фірми, які прийшли з "новим в.о. директора" Романом Желізняком.

Про це повідомив заступник голови профспілкової організації КЕВРЗ Василь Мінчура на зборах співробітників перед прохідною заводу, передають "Українські новини".

Перед входом на територію заводу зібралося близько 100 співробітників підприємства. За словами Мінчури, співробітники заводу обурені подіями, які відбувалися навколо підприємства.

"Ми стали свідками рейдерського захоплення. Члени правління УЗ Целєєвський і Міняйло висували необгрунтовані претензії до директора КЕВРЗ Василя Дутчака, потім з'явилася інформація про нібито усунення його з посади на підставі надуманих звинувачень, проводилися слідчі дії. Але оскільки порушень на заводі немає, компанія приносить прибуток акціонеру - Укрзалізниці, претензії закінчилися нічим. На завод зайшли люди з приватної охоронної структури, і привели з собою нібито нового директора, якого незаконно внесли до реєстру. Вважаємо, що за цим стоїть член наглядової ради КЕВРЗ Максим Міняйло", - говорить Мінчура.

Адвокат Юрій Радзієвський, який представляє інтереси законного керівництва КЕВРЗ, зазначає, що наглядова рада заводу не мав права відстороняти Дутчака - це не входить в її повноваження.

"Привід для відсторонення надуманий. Керівнику закидають перевитрату 7 млн грн на ремонти електропоїздів, які сама Укрзалізниця замовила, подавши їх у цехи в розукомплектованому вигляді, що майже не підлягали відновленню", - сказав адвокат. За його словами, з порушеннями проводилося і засідання наглядової ради, а на момент ознайомлення директора з наказом про відсторонення Желізняк був внесений в реєстр, що є порушенням.

Як пояснив Мінчура, 18 червня Желізняк не був допущений на територію заводу.

"Нам відомі факти шантажу з його боку робітників і інженерів. Погрожували, що не виплатять зарплату, не будуть давати замовлення на підприємство. Желізняк організував приватну охорону в кількості 50 чоловік і увійшов до будівлі", - заявив він.

За його словами, постановою Господарського суду Києва про призупинення рішення про відсторонення Дутчака з посади Желізняка проігноровано.

"Лінійним відділом поліції на залізничному транспорті порушено провадження проти осіб, які фактично захопили завод, здійснили рейдерство", - додав адвокат.

Залізничники вимагають від керівництва УЗ розібратися з особами, які зайшли на територію заводу, і відмовляються повертатися на робочі місця, поки не буде повернений законний керівник.

ЗАТ "КЕВРЗ" - єдиний завод в Україні, на потужностях якого виконуються ремонти і "глибокі" модернізації електропоїздів. З 2015 року підприємство працює прибутково, за даними компанії, їм сплачено майже 0,5 млрд податків і в тому числі 17,7 млн грн в бюджет. ЗАТ завершило січень-березень з чистим прибутком у розмірі 3,31 млн грн.