RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Нові можливості жінок в цифровому світі: як пройшла головна подія ділових жінок SHE Congress

новини компаній

3 грудня відбувся 5-й SHE Congress, організований бізнес/медіа бюро еkonomika+ та дайджестом сучасної ділової жінки WoMo. 26 жінок-лідерів розповіли, як їм вдається досягати видатних результатів у кар’єрі та бізнесі, зберігати ресурс та утримувати лідерство. Конгрес проводили онлайн, до трансляції долучилися 10 тис. учасників. Виступали спікери у залі Fairmont Grand Hotel.

Відкрила SHE Congress віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина. Вона поділилася досвідом просування у кар’єрі, зазначивши, що для успіху потрібно просувати ті цінності, в які віриш сама. Вона підкреслила, що проблему домашнього насильства потрібно вирішувати на державному рівні і розповіла про заходи протидії.

Cтарший менеджер з питань ЄС в офісі Huawei EU Берта Херреро розповіла, як компанія просуває рівні можливості, як об’єднати зусилля у суспільстві, аби розвивати таланти жінок у сфері технологій.

Засновниця і керівний партнер TA Ventures Вікторія Тігіпко поділилася, що у міжнародній IT-сфері 17% жінок, в Україні - 25%. Серед засновників стартапів 15% жінок, їх кількість серед партнерів венчурних фондів світу - 8%. Вона розповіла, що на 34% більше заробляють tech-компанії, де жінок більше, ніж у конкурентів.

"Сьогодні найкращий час бути жінкою, - заявила директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва. - Жінки можуть обирати, з ким працювати, скільки дітей мати. Ми стали жити довше і краще".

Директор Академії ДТЕК Валерія Заболотна вказала: "16 млн дівчаток не підуть до школи в 21 столітті! Жінки виконують 2/3 роботи у світі і виробляють 45% продовольства, але отримують 10% зарплати і володіють тільки 1% нерухомості". Вона розповіла про підхід Life-Long Learning і цифровий аутизм, який характеризується зниженням емпатії.

Голова наглядової ради CONCORDBANK Олена Сусідка розповіла про приклад формування бізнес-екосистеми: "CONCORDBANK - банк з духом IT-стартапа, який не боїться впроваджувати нові технології. До екосистеми входять: CONCORDBANK offline банк, процесинговий центр PROCARD, білінгова система MASSPAY, IT-компанія MUSTPAY, еквайринг CONCORDPAY, B2C / B2B цифровий банк NEOBANK і біржа благодійності "ДОБРОДІЙ", де реалізується соціальна відповідальність. Ми допомагаємо дітям з важкими захворюваннями, ветеранам, бійцям АТО і літнім людям".

Старший національний лідер "Mary Kay Україна", б'юті-експерт Олена Танасевич розповіла учасницям про жіночу силі у підприємництві, мотивацію в компанії: "Три кити жіночої логіки у "Mary Kay Україна" - віра у геніальність інших, почуття значущості співробітника і визнання. Система мотивації базується на трьох принципах: навчити людей мріяти, ставити цілі і досягати їх, розпакувати геніальність кожної людини, навчити людей працювати у команді".

Розширення можливостей жінок обговорили засновниця Digital Transformation Corporation і співзасновник Digital Transformation Institute Надія Васильєва, засновниця Fondy Валерія Вагоровська та виконавчий директор ЄБА Анна Дерев’янко. Модератор - Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю "Huawei Україна". Валерія Вагоровська: "Можна провести паралель між діджитал та океаном: океан - це сила, що може бути руйнівною. Діджитал - океан можливостей, з іншого - вбиває комунікацію в команді. Люди люблять відчувати причетність, і щоб її підтримувати, ми ведемо внутрішні подкасти. Співробітники в курсі, що відбувається в команді".

Операційний директор інвесткомпанії Quarter Partners Андрія Іванова Олександра Фурсенко розповіла що важливіше: сила чи гармонія, та поділилася важливістю пошуку джерела гармонії. Учасниці дізналися, як залишатися в ресурсі.

Про наукову дієтологію та харчування для гормональної молодості і активного довголіття розповіла лікар-дієтолог, засновник Академії довголіття Dr.Skytalinska Оксана Скиталінська. Вона розповіла, які аналізи допоможуть визначити швидкість старіння, як харчуватися відповідно до циркадних ритмів. Косметолог, засновник бренда косметики "Чиста врода" Ольга Титова розвіяла страхи, пов’язані з жіночою красою: "я не відповідаю запитам?", "я старію" і "сонце - мій ворог", та поділилася Ageless-стратегією. Аnti-age експерт, практикуючий лікар, співзасновниця Американського інституту довголіття Наталія Чекальська розповіла про Anti-age як спосіб життя бізнес-лідера. З її виступу учасниці дізналися про цілі і поради Аnti-age медицини.

Організатори, бізнес/медіа бюро еkonomika + та дайджест сучасної ділової жінки Womo дякують партнерам заходу: Mary Kay, "Huawei Україна", Coca Cola, брендам "Активіа", SHABO, Henkel, Carlsberg Ukraine, BEEHIVE, CONCORDBANK, MoneyVeo і медіапартнерам: "5 канал", ТРК "Україна", "Україна 24", "Апостроф".