RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Фонд Новинського в 2020 році направив на благодійні проекти понад 246 млн грн

Міжнародний благодійний фонд Вадима Новинського "В честь Покрова Пресвятої Богородиці" в 2020 направив на гуманітарні та благодійні проекти понад 246 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Фонду.

Фонд сконцентрував зусилля на подоланні наслідків пандемії COVID-19 в Україні, продовжилася підтримка ряду благодійних проектів в сфері охорони здоров'я, захисту материнства, дитинства, сім'ї та відновлення історико-культурної спадщини. В рамках боротьби з епідемією Фонд і бізнеси Смарт-Холдингу направили на закупівлю медобладнання, індивідуальних засобів захисту понад 100 млн грн.

"Завдяки злагодженим діям фахівців Фонду та бізнесів Групи в Україні були оперативно доставлені дефіцитні апарати ШВЛ, засоби особистого захисту медперсоналу та громадян, тести і тест-системи для оперативного виявлення захворювання. Все це з УПЦ буквально з коліс було передано спеціалізованим регіональним медичним установам", - зазначив глава Наглядової ради Фонду, гендиректор Смарт-Холдингу Олексій Пертін.

Фонд продовжує діяльність по даному напрямку, в режимі on-call направляє допомогу медзакладам. Також Фонд виділив сім'ям 26 медиків, які померли внаслідок COVID-19, 2,6 млн грн (кожна сім'я отримала підтримку в 100 тис грн). Виплати будуть продовжені. Фонд з бізнесами Смарт-Холдингу в регіонах присутності організували адресну доставку 15 тис продуктових наборів для ветеранів та інших незахищених категорій населення. Акцією було охоплено Херсон, Миколаїв, Маріуполь, Одесу, а також Київ і область.

На підтримку благодійних програм в сфері охорони здоров'я в 2020 Фонд направив понад 13 млн грн. Завершено облаштування гібридної операційної в Інституті Серця МОЗ вартістю 11,8 млн грн. Було закуплено обладнання для велоергометріческіх досліджень, які допомагають визначати приховану серцеву недостатність - понад 1,5 млн грн. Також Фонд виділив на реабілітацію дітей та дорослих з діагнозом ДЦП 2,4 млн грн.

З червня 2020 Фонд розпочав співпрацю з БФ "Мама и немовля" забезпечуючи лікування дітей-сиріт, в основному новонароджених, з важкими патологіями. Завдяки сприянню Фонда проведено складні операції 30 дітям. Фонд продовжує підтримувати притулок для дітей-сиріт при Вознесенському Банченському чоловічому монастирі, де живуть більше 400 дітей-сиріт. Обсяг фінансування на ці потреби склав 4,2 млн.

У 2020 Фонд продовжив фінансування проекту відтворення Церкви на честь Святої Трійці з культурно-освітнім центром на Троїцькій площі в Києві, спрямовані понад 76 млн грн. За підтримки Фонду будівництво, ремонт і реставрація проводиться в понад 50 храмах і культових спорудах України.

Крім того, в 2020 Фонд передав національному музею-заповіднику "Битва за Київ у 1943" комп'ютерну техніку та акустичну апаратуру на 315 тис грн.

Міжнародний благодійний фонд на честь Покрови Пресвятої Богородиці створений в 2008 році з ініціативи бізнесмена Вадима Новинського. Діяльність фонду спрямована на виховання майбутнього покоління на принципах православної віри, зміцнення сім'ї та підвищення значущості сімейних цінностей в суспільстві, а також збереження культурної та історичної спадщини, підтримку охорони здоров'я та всебічний розвиток освіти.