RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Без допомоги глиноземного заводу Миколаєву було б важко протистояти пандемії - Ірина Шамрай

За сприяння великого бізнесу Миколаїв заздалегідь підготувався до пандемії і зустрів COVID-19 у всеозброєнні. З першого дня карантину бенефіціар Миколаївського глиноземного заводу, промисловець українського походження Олег Дерипаска активно інвестував десятки мільйонів гривень на захист населення регіону від інфекційної загрози і в найкоротші терміни подарував Миколаєву ультрасучасний інфекційний центр.

Про допомогу миколаївським медикам з боку великих промислових підприємств в запобіганні росту захворюваності і ефективному лікуванні хворих COVID-19 в інтерв'ю "Фактам" розповіла начальниця Управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

"Завдяки підтримці бізнесу в місті була проведена колосальна робота, як із запобігання розповсюдженню інфекції, так і організації лікування хворих. Коли в Миколаєві ще не було жодного хворого, а в інших регіонах країни COVID-19 вже розбушувався (перший хворий у нас з'явився в середині квітня 2020 року), соціально відповідальний бізнес вже закуповував і передавав нам швидкі тести. Тоді ще не було централізованих поставок. Меценати забезпечили нас швидкими тестами, засобами індивідуального захисту лікарів і медперсоналу, почали поставляти вкрай необхідне кисневе обладнання", - свідчить Шамрай.

За її словами, ще в березні 2020 року керівництво МГЗ негайно відгукнулося на прохання міського голови і дуже оперативно виділив кошти і закупило для третьої лікарні криоцилиндр, що дозволяє зберігати 3 тонни рідкого кисню. А в грудні в експлуатацію був зданий побудований МГЗ всього за кілька місяців "під ключ» ультрасучасний інфекційний "Центр порятунку і здоров'я".

"Це унікальний об'єкт. Його вартість склала близько 150 млн грн. Все до копійки інвестував Миколаївський глиноземний завод. Аналогів цьому медзакладу в Україні немає! Це дуже масштабне спорудження на 66 ліжок, 6 з яких реанімаційні. Палати обладнані всім необхідним, в тому числі - кисневими системами, мають виходи на вулицю. Загалом - це ультрасучасний медичний центр, побудований МГЗ з нуля. У ньому встановлені найсучасніші апарати КТ, УЗД, автономний генератор, лабораторне обладнання. У центрі працюють фахівці високого класу. Загалом, завдяки Миколаївського глиноземного в місті з'явився найбільш інноваційний модульний інфекційний госпіталь. Раніше ми про це навіть мріяти не могли", - сказала Шамрай.

Вона додала, що після подолання коронавирусной пандемії, Центр подарований МГЗ буде виконувати функцію інфекційної лікарні.

"У лютому наша 5-а міська лікарня укладе з Національною службою здоров'я України договір про надання пакета послуг з лікування інфекційних хворих. Після цього всі пацієнти з інфекційними патологіями (лептоспіроз, менінгіти, гепатити, краснуха, вітрянка і так далі), завдяки Миколаївському глиноземному заводу будуть лікуватися в рідному місті і в найсучасніших умовах європейського рівня", - сказала глава міського управління охорони здоров'я.

На її думку, без участі МГЗ і іншого соціально-відповідального бізнесу, міський бюджет самостійно не впорався б з ситуацією.

"Так, за бюджетні 50 млн грн ми закупили багато необхідного обладнання, завершуємо створення сучасної ПЛР-лабораторії. Але без спонсорської участі місту було б дуже важко. І ми дуже вдячні нашим партнерам", - резюмувала Ірина Шамрай.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: