RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

​В Києві провели акцію проти Дудника, що не дає добудувати житло для людей з інвалідністю: відео

В Києві під час акції спалили опудало бізнесмена, який не тільки перешкоджає закінченню будівництва багатоповерхівки на Вознесенському узвозі, але й намагається привласнити його та перетворити на елітну школу замість житла для інвалідів.

Про це йдеться в сюжеті Апостроф TV.

Активісти, потенційні власники квартир вважають, а прокуратура підозрює, що Андрій Дудник заважає завершити будівництво, у якому частину квартир мають отримати люди з інвалідністю та працівники Українського Товариства Сліпих. Пікетники запевняють: найкраще місце для Дудніка – "камера у в’язниці".

23 лютого Голосіївський районний суд скасував повідомлення про підозру Дуднику з незрозумілих підстав. 17 березня Київський апеляційний суд мав розглянути скаргу прокуратури на це рішення райсуду. Обвинувачення посилається на аудіозаписи та інші докази, зібрані в ході досудового розслідування, підтверджуючі злочинні наміри Дудника.

"Саме він блокував діяльність цього підприємства з метою отримання викупу цього об’єкту за заниженою вартістю", - вказав заступник начальника відділу Київської міської прокуратури Олег Вільчинський.

Захист Дудника відкидає зібрані правоохоронцями докази, вважаючи, що вказане будівництво нібито незаконне. Водночас, обурені люди не розуміють, чому та на яких підставах особисто Дудник оцінює законність будівництва. Після закінчення виступів адвоката та прокурора головуючий суддя Юрій Слива оголосив перерву на тиждень на вивчення колегією обставин справи і визначення статусу Дудника. Адвокат Андрія Дудника спочатку відмовлявся давати коментар і тікав від журналістів. Але за 5 хвилин сам запропонував медіа із ним поспілкуватися. Правник каже, що будівництво незаконне, а його клієнт просто небайдужий до долі міста.

"Його підозрюють у тому, що він начебто причетний до перешкоджання законній господарській діяльності ЖК "Подол Град Вінтаж". Наша позиція така. Це будівництво було незаконним… Ця справа по суті є переслідуванням громадських активістів, яким небайдужа доля Подолу", - заявив адвокат Андрія Дудника Сергій Бойко.

Журналісти розповіли про Таїсію Демчук, яка чекає на квартиру з 1995 року. Вона вийшла на пікет, бо хоче отримати житло. Каже, що атака на будинок для сліпих проводиться від імені "дивних" громадських організацій.

"Позивається якийсь дворовий комітет, що їм машини будуть заважати. Там в будинку повинен бути паркінг. Який дворової комітет? Там жодного житлового будинку. Ні по Смирнова-Ласточкіна, ні по Глибочицькій, ні по Верхньому, ні по Нижньому валу" , - зазначила Таїсія Демчук, колишня співробітниця Українського Товариства Сліпих.

Члени УТОС та інші активісти обіцяють, що будуть проводити акції протесту, допоки не дочекаються справедливого вердикту від судді.