RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У BANDA і FAVBET розповіли про плани змінити сприйняття індустрії ставок

Змінити ставлення українців до беттінгу планують креативні команди FAVBET і BANDA. Вони планують нівелювати токсичність цілої галузі, і зробити ставки на спорт частиною сучасної культури.

Про це говориться в інтерв'ю галузевому виданню MMR.

"Індустрія азартних ігор переживає в Україні системні зміни, пов'язані з легалізацією грального бізнесу. Ми провели дослідження, яке показало, що цільова аудиторія стомлена від агресивної реклами ставок. Ми хочемо перетворити цей бізнес з кричущого, яскравого, строкатого в нормальну усвідомлену сферу людських взаємин. Зробити його більш, зрозумілим, доступним - таким, який допоможе людині піти від рутини і отримати нові емоції, зануритися в гру", - пояснює Борис Цомая, креативний директор FAVBET.

"Аудиторія беттінгового бізнесу сильно помолодшала, їм цікавий вже не футбол, а більш швидкі розваги, наприклад, кіберспорт. Ми хочемо зайняти місце розваг в житті людини. Коли приходиш додому після важкого робочого дня, зробив ставку на улюблену команду, це викликає емоції, додається видовищність до перегляду матчу, а проблеми відходять на другий план. Покоління Z як ніхто відчуває фальш. Тому наша внутрішня позиція - не робити продукт занадто рекламним, вилизаним і стерильним. Ми хочемо показувати звичайних людей в звичному середовищі з щоденними проблемами і способами переживання емоцій. Будь-яка ставка робить будь-яку подію видовищною. Наша головна цінність - емоція від ставок і додавання видовищ в життя. Але наше завдання як відповідального бренду - не дати людині заграватися по повній. Тому "Грай відповідально" - одна з цінностей, яку ми будемо транслювати найближчим часом", - коментує Олексій Малишко, Head of brand FAVBET.

Борис Цомая, Олексій Малишко - креативна команда FAVBET

"Перед нами стояла круте і непросте завдання - захотіли не просто оновити бренд FAVBET, а змінити сприйняття всієї категорії. Треба було придумати, як змінити звичну комунікацію і по-новому розповісти людям, про що беттінг насправді. Ми зрозуміли, що потрібно піти від агресивно-маскулинного тону, гучності, закликів заробити, які тільки сильніше заганяли індустрію в "андеграунд". Беттінг - це ж старовинна історія, він завжди був частиною спорту і суперництва. Ставка підвищує залученість в гру, кожен момент матчу стає ще більш небезпечним, а розв'язка - емоційніше. Для першої комунікації ми створили ролик-ретроспективу про найдавніше людське заняття - гру. У ньому ж ми заявили оновлений тон голосу і показали елементи нового візуального стилю FAVBET. ми використовували базовий принцип маркетингу: щоб бути поміченим, роби по-іншому", - коментує Роман Гурбанов, senior copywriter Banda.

"Ми хотіли не тільки виділитися, але і зрозуміти, з якими людьми ми говоримо. До цього беттінг спілкувався тільки з тими, хто і так регулярно робить ставки. Тому їх комунікація була нав'язливою, кричущою і агресивною. Ми ж сконцентрувалися на тих, хто в принципі не проти зробити ставку, але їх відштовхує імідж категорії і азарт-орієнтована реклама букмекерів", - додає Ілля Почкун, senior art director Banda

Роман Гурбанов, Ілля Почкун з BANDA

14 квітня креативні команди презентували нове позиціонування FAVBET, в основі якого європейський підхід - ставлення до гри, як до розваги, а не до способу заробітку. Слоган кампанії "Будь всередині гри".