RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Законопроект про ліквідацію ДАБІ зареєструють в Раді в травні

Законопроект щодо реформування державного регулювання в сфері містобудування, який передбачає ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції, буде зареєстрований у Верховній Раді в травні.

Про це повідомив голова Комітету Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко на засіданні Правління Асоціації міст України 22 квітня.

На засіданні, що проходило під головуванням Глави АМУ, Київського міського голови Віталія Кличка, Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов представив концепцію законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного регулювання в сфері містобудування".

"Розробка концепції реформування державного регулювання у сфері містобудування є результатом тісної співпраці та порозуміння між усіма учасниками цієї важливої реформи. Станом на сьогодні найголовніше питання реформи – це швидкість та злагодженість дій, на які ми очікуємо від профільного Комітету та органів місцевого самоврядування, а також забезпечення законодавчого підґрунтя, зокрема, реєстрація законопроекту та його якнайшвидше прийняття", - підкреслив Олексій Чернишов.

У свою чергу Віталій Кличко наголосив на важливій ролі місцевого самоврядування в сфері містобудування.

"Місцеве самоврядування є відповідальним за раціональне зонування територій, створення соціальної, інженерної і транспортної інфраструктури, збереження культурної спадщини та забезпечення самобутності у розвитку населених пунктів. Задля забезпечення ефективного розвитку міст, селищ та сіл, покращення місцевого економічного клімату та захисту громадян від порушень їх економічних прав, громади повинні мати ефективні інструменти планування, організації та контролю у містобудуванні", - підкреслив він.