RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Укравтодор за час "Великого будівництва" перетворився на добре відреставрований механізм - Голик

Трохи більше, ніж за рік реалізації програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Укравтодорі відбулися кардинальні зміни. Нинішній Укравтодор вже мало чим нагадує те саме агентство минулих років, він схожий на добре відреставрований механізм, здатний ефективно вирішувати глобальні завдання відновлення інфраструктури.

Так охарактеризував зміни, що відбулися в Укравтодорі, Юрій Голик в інтерв'ю журналу MINTRANS.

"Нині Укравтодор – це вже добре відреставрований механізм. Із запланованого його команді майже все вдалося реалізувати. Якщо зробити все заплановане, то Укравтодор перетвориться на орган, який набагато ближчий до сучасного менеджменту, а не до бюрократії", - сказав Голик.

В Україні нарешті стали з'являтися у великій кількості якісні дороги. У цьому головний результат роботи нового Укравтодору, вважає Голик.

Поява якісних доріг без зміни менеджменту була б неможливою. Олександр Кубраков, який сьогодні очолює Укравтодор, володіє необхідним набором компетенцій, щоб налагодити злагоджену роботу всієї структури, переконаний Голик.

Для виконання планів, які стоять в рамках "Великого будівництва", необхідні достатнє фінансування, внесення змін до законодавства, введення єдиних правил для всіх підрядників і технічного нагляду за якістю робіт, співпраця з міжнародними фінансовими організаціями та місцевою владою в регіонах. Усім цим оновлений Укравтодор займається ефективно, про що говорять і кінцеві результати.

Минулого року було відремонтовано і побудовано 4 000 км доріг державного значення, в 2021 їх буде вже 4500 км, або 20% від усієї мережі державних доріг.

"За чотири року можна точно зробити 24 000 км доріг міжнародного, національного й регіонального значення, і якщо постаратися, то й 24 000 км територіальних доріг. Якщо зробити всі 48 000 км доріг Укравтодору, то це 80% трафіку країни. Я вважаю, що Укравтодор може бігти за висхідною", - сказав Голик.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко заявив про старт нової програми "Велика реставрація", в ході якої за три роки буде відреставровано 150 об'єктів культурної та історичної спадщини.