RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

У МГЗ планують оскаржувати рішення суду на користь "Стоп Шлам" - заява представників заводу

У Миколаєві суддя Заводського районного суду Ірина Боброва прийняла рішення на користь громадської організації "Стоп Шлам", яка подала позов проти Миколаївського глиноземного заводу на суму понад 9 млрд грн.

Як відзначили представники МГЗ в коментарі "Апострофу", рішення суду на користь організації "Стоп Шлам" вони вважають незаконним і протиправним.

"Ми вважаємо, що це рішення незаконне і протиправне, тому що в суді не було доведено ні провину Миколаївського глиноземного заводу, ні встановлені особи, яким було завдано моральну шкоду. Під час судового засідання у справі Миколаївського глиноземного заводу (МГЗ), активісти "Стоп шлам" не змогли пред'явити суду оригінали документів з підписами постраждалих, а надані електронні копії мають всі ознаки фіктивності. Не встановлено, в чому полягає моральна шкода, яку нібито було завдано господарською діяльністю МГЗ, не було жодного доказу, який би підтверджував цю шкоду. У свою чергу Миколаївський глиноземний завод надав необхідні докази і документи, свідчення, якими підтвердив, що своєю господарською діяльністю він ніяк не міг заподіяти шкоду, тому що підприємство діє в рамках правового поля", - заявили в МГЗ.

У МГЗ вказали, що їхні адвокати шість разів протягом процесу заявляли відвід судді, оскільки, на їхню думку, дії судді були "упереджені і необ'єктивні". Зокрема, вони нагадали, що в зал суду не пустили представників преси.

Миколаївський глиноземний завод заявляє про оскарження цього рішення.