RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ОККО отримала кредит ЄБРР після позбавлення від нафтотрейдера з величезним боргом

Суперечка Державної фіскальної служби (ДФС) з колись одним з найбільших нафтотрейдерів країни "Енерготрейд-ресурс" (раніше - ПП "ОККО-Нафтопродукт"), у якого понад 640 млн грн податкових вимог, поставлений на паузу.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

18 червня 2021 року Івано-Франківський окружний адмінсуд зупинив провадження у цій справі, призначивши в ньому судову експертизу. Матеріали справи будуть відправлені до Київського НДІ судових експертиз, який має славу "неспішної організації", відзначає видання.

Суперечка з ДФС "ОККО-Нафтопродукт" почалася ще в 2018 році із-за донарахування податкових зобов'язань в 640 млн грн. Першу інстанцію позивач виграв, але восени 2020-го нафтотрейдер програв у Восьмому апеляційному адмінсуді, який підтвердив всі претензії фіскалів.

У жовтні того ж року ПП виявилося в реєстрі суб'єктів господарювання, що мають борг перед бюджетом на суму 1,7 млрд грн.

На той час компанія вже була перейменована в "Енерготрейд-ресурс" і змінила власника - замість власника OKKO і концерну "Галнафтогаз" Віталія Антонова, проблемний боржник був переоформлений на івано-франківську компанію "Укрсервіс", відзначає видання.

У грудні Верховний суд відправив спор на новий розгляд до суду першої інстанції, де він тепер і завис на невизначений час.

Видання зазначає, що незабаром після цієї заміни і виходу "ОККО-Нафтопродукту" зі структури OKKO Group, компанія Антонова отримала черговий транш кредиту від ЄБРР на $ 35 млн, в рамках загального кредитування на суму $ 135 млн.

"Очевидно, що незакрита суперечка на величезну суму з ДФС, з потенційними санкціями у вигляді арешту рахунків і можливим банкрутством, створювали більш ніж неприйнятні ризики для реалізації цього проекту", - зазначає видання - Тому, найімовірніше, проблемну компанію, яка не горіла бажанням платити податки, і вивели "від гріха подалі" зі структури OKKO Group".