RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Зупинка Держгеонадрами кар'єру в Житомирській області несе загрозу "Великому будівництву" - власник MS Capital Шкіль

Державна служба геології та надр України незаконно і без попередження зупинила дію дозволу на користування надрами Бехівським гранітним кар'єром в Житомирській області.

Про це в Facebook написав власник MS Capital, яка володіє Бехівським кар'єром, Максим Шкіль.

Він оприлюднив відповідний наказ Держгеонадр за підписом його голови Романа Опімаха. Шкіль зазначив, що кар'єр - одне з бюджетоутворюючих підприємств регіону.

"Це рішення посадової особи, а саме керівника Державної служби геології і надр є безпідставним, безвідповідальним і несе загрозу зупинки будівництва ключових дорожніх проектів програми президента України "Велике Будівництво", - підкреслив Шкіль.

За його словами, кар'єр працює з 2006 року, підприємство створено з нуля на території другої категорії Чорнобильської зони, а село Бехи в 80-і було виселено: "Фактично запуск кар'єра відновив цю місцевість, дав людям стабільний дохід і робочі місця. Всього за роки діяльності в підприємство було інвестовано понад 20 млн євро, оплачено понад мільярд гривень податків і платежів", - додав власник MS Capital.

Холдинг MS Capital придбав об'єкт в травні 2021: "Відразу після покупки кар'єра, я додатково виділив понад 3 млн дол на придбання нових бурових і оновлення парку кар'єрної техніки. Був проведений аудит, в результаті якого не було виявлено порушень. Підприємство було придбано у німецьких інвесторів, політика яких завжди була чіткою: повна прозорість в діяльності, офіційні зарплати і дотримання всіх норм і положень законодавства України, за роки діяльності жодних порушень на виробництві не було", - підкреслив Шкіль.

Він додав, що в квітні 2021 компанія отримала припис управління геологічного контролю, згідно з яким в певний термін зауваження були усунені і в письмовій формі з підтверджуючими документами надіслані рекомендованим листом в Держгеонадра.

"На сайті Держгеонадр нами виявлено інформація, що наказом №525 від 15.07.2021 було призупинено дію спецдозволу на користування надрами ТОВ "Бехівський гранітний кар'єр". Жодного офіційного повідомлення про причини підписання наказу ми не отримали. Дане рішення є необґрунтованим і спричинить значні збитки бюджетоутворюючого підприємства Житомирської області, на якому працює 200 осіб", - заявив Шкіль.

За його словами, з кар'єра поставляється сировина для ключових інфраструктурних об'єктів в країні в рамках програми "Велике будівництво", які мають бути завершені в цьому році.

"Все втрати підприємства будуть фіксуватися. Після чого звернення буде направлено в НАБУ, про притягнення до відповідальності посадової особи, яка підписала наказ, який став причиною зупинки госпдіяльності Бехівського гранітного кар'єру. Закликаю голову Держслужби геології і надр Романа Опімаха і міністра захисту навколишнього середовища Романа Абрамовського розібратися в ситуації, скасувати рішення і відновити роботу підприємства", - резюмував він.