RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Втрати держбюджету збільшилися до 700 млн грн через кустарних виробників палива: ЗМІ назвали лідером "БРСМ-Нафта"

Прямі втрати держбюджету через імпорт безакцизних октанопідвищуючих компонентів "зросли до 700 млн грн. Їх найбільший імпортер і споживач - "БРСМ-Нафта".

Про це повідомляє "Гордон".

"За розрахунками Консалтингової групи "А-95", за сім місяців 2021 прямі втрати державного бюджету внаслідок імпорту безакцизних октанопідвищуючих компонентів під виглядом розчинників для лакофарбової промисловості досягли 700 млн грн", - повідомляється в статті.

Як повідомляє видання, липневий показник імпорту "став рекордним за всю історію спостереження - він вище більш ніж в два рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - з 5,2 до 12,8 тис.т. Попередній рекорд був зафіксований в травні-2021 (11,5 тис. т)".

"Лідером в рейтингу отримувачів (октанопідвищуючих компонентів під виглядом розчинників) за підсумком звітного місяця стала група "БРСМ-Нафта" - 2,2 тис т, яка здійснює самостійне виробництво високооктанових бензинів і альтернативного палива на міні-НПЗ в Гадячі (Полтавська обл) і на нафтобазі в Переяславському (Київська обл)", - наголошується в матеріалі.

Крім "БРСМ-Нафта" серед найбільших імпортерів ЗМІ називає"ТОВ "Термінал", яке ввезло 1 тис т розчинників. Ця фірма прописана в Миронівці Київської області, де раніше фіскальні органи неодноразово накривали незаконне виробництво нафтопродуктів".

"Трійку "лідерів" замикає Харківська компанія "Пром Хім" з об'ємом 900 т - постачальник оператора найбільшого в країні міні-НПЗ в селищі Мерефа Харківської області, що щабезпечує паливом зокрема мережі Моtto і Brent Oil", - йдеться в матеріалі.