RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Одержувачів посилок з-за кордону Рада бере "під ковпак" - ЗМІ

З 1 лютого 2022 року планується ввести збір кодів ІПН з одержувачів міжнародних поштових та експрес-відправлень. Під приводом підвищення ефективності боротьби з контрабандою, держава збирається ретельніше відстежувати що і в якому обсязі замовляють українці з-за кордону.

Про це йдеться в матеріалі "Прямого".

Верховна Рада України планує прийняти в другому читанні пов'язані законопроекти №4279 / 4278, зареєстровані ще 28 жовтня 2020 року, деякі норми яких містять суперечливі і "фатальні наслідки для ринку української міжнародної логістики".

Всі без винятку експрес-перевізники та поштові оператори в шоці і виступають проти прийняття цих проектів. Нова Пошта Глобал, Meest, представники найбільших міжнародних мереж DHL, Fedex, UPS, в тому числі і державна Укрпошта попереджають, що законодавче нововведення призведе до токсичних для їхнього іміджу ризиків, зокрема - виникнення операційних колапсів, затримок доставки, масового повернення товарів і збільшення сум компенсації за недоставлені своєчасно відправлення. А головне - буде створено істотний ризик витоку або навмисного зливу персональних даних українців шахраям.

Перевізники і поштовики вважають також, що ініціатори відкрито лобіюють інтереси великого українського рітейлу, який неодноразово намагався обмежити покупки громадянами дешевших аналогів їх товарів на міжнародних майданчиках. В середньому, великі українські торговельні мережі встановлюють націнку на свої товари в розмірі від 200% до 500%.