RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Європейський інвестор "Октагон-Аутдор" звернувся до РНБО для захисту від рейдерства СБУ

Європейський інвестор компанії "Октагон-Аутдор" 14 вересня звернувся до секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова. Інвестор "поінформував про рейдерську атаку СБУ і можливе використання повноважень РНБО нечистими на руку особами для захоплення власності компанії", яка є одним з найбільших операторів зовнішньої реклами в Україні та володіє 4600 рекламними площинами, - пише Delo.

Про це повідомляється в заяві на Facebook-сторінці "Октагон-Аутдор".

Компанія нагадала, що 6 вересня публічно спростувала звинувачення СБУ у нібито тероризмі і роботі на окупованих територіях.

"Октагон-Аутдор" заявляв, що втратив всі рекламні площини на окупованих територіях ще у 2014 році, а СБУ підкинула на сервер компанії набір фото з інтернету і ЗМІ. Причому все було зроблено непрофесійно - фото були в побутовому форматі та без спеціальних символів, які використовує компанія", - йдеться в повідомленні.

Європейський інвестор і власник "Октагон-Аутдор", громадянин Чеської Республіки Йозеф Ондерка (Jozef Onderka) спростував твердження СБУ про нібито контроль його власності росіянами. Він зазначив, що ніколи не був росіянином, а "Октагон-Аутдор" є українською компанією з європейським капіталом.

За словами інвестора, компанія завжди займала проукраїнську позицію, підтримує дітей загиблих "кіборгів" і своїм коштом провела майже 50 патріотичних кампаній на своїх площинах.

"Октагон-Аутдор" вважає, що деякі політики використовують СБУ і можуть незаконно використовувати і повноваження РНБО для захоплення компанії з європейським капіталом. Тому компанія просить секретаря РНБО Олексія Данилова не допустити беззаконня і порушення прав інвесторів", - пише Delo.