RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

У Білорусі відкрили завод з виробництва "бензинових" розчинників, основний клієнт - заправки "БРСМ-нафта"

У Білорусі організовано нове виробництво розчинників на основі октанопідвищуючих компонентів для подальшого експорту в Україну. Повідомляється, що "основним клієнтом стала мережа українських заправок "БРСМ-нафта".

Про це пише видання "Гордон".

"Новий постачальник (компанія "РегіоналПетрохім") у вересні відправив перші 200 тонн нової продукції на адресу компанії "Катма Груп", яка виступає ексклюзивним постачальником нафтопродуктів для мережі БРСМ", - повідомляється в статті.

Компанія "РегіоналПетрохім" була заснована в квітні 2021 року PETROHIM INTERNATIONAL CARRIERS, яка з січня по червень 2021 року "фігурувала як єдиний відправник на адресу "БРСМ-нафта" розчинників найбільшого білоруського виробництва - компанії "Беленергомашекспорт".

"З боку БРСМ було сформоване велике замовлення на октанопідвищуючі компоненти бензинів і PETROHIM INTERNATIONAL CARRIERS організувала це, підрядив "Беленергомашекспорт". Проект виявився настільки успішний, що було створено власне виробництво", - повідомило enkorr джерело в нафтових колах Білорусі.

Як повідомлялося раніше, в 2021 році в Україну різко зріс імпорт розчинників для лакофарбової промисловості, які згідно з митними документами є сумішшю октанопідвищуючих компонентів, для бензинів. Незважаючи на те що ці компоненти окремо обкладаються акцизним збором за ставкою 213-245 євро / 1000 л - їх суміш під виглядом розчинників ввозиться без акцизу. Основні обсяги імпорту припадають на компанії, пов'язані з кустарним виробництвом і продажем нафтопродуктів.

Експерти паливного ринку відзначають, що прямі втрати держбюджету від імпорту безакцизних октанопідвищуючих компонентів під виглядом розчинників за 9 місяців цього року оцінюються в 900 млн грн.