RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА розповіли про залучення великих інвестицій

Інвестиційна компанія ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА отримала ліцензію на проведення андеррайтингу та реалізувала первинне розміщення корпоративних облігацій серії D лізингової компанії "ЕСКА Капітал".

Компанія ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА як андеррайтер поставила собі завдання розмістити випуск серед широкого кола інвесторів. Як зазначили у компанії, їм запропонували купити на первинному ринку цінні папери з нового випуску з первісною простою прибутковістю на рівні 16% річних. Пропозиція була вигідною з огляду на те, що на вторинному ринку прибутковість може знизитися до 14,5-15% річних. Компанії вдалося заповнити книгу заявок за кілька тижнів до розміщення.

"Для ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА дебютна участь в якості андеррайтера у первинному розміщенні облігацій "ЕСКА КАПІТАЛ" — це крок до розвитку нашого фондового ринку. Зараз в Україні проводять 1-2 публічні розміщення на рік, тому ми з радістю приєдналися до пропозиції від одного з найбільш швидкозростаючих емітентів. Силами командної роботи ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА, за участю колег з АТ "Фрідом Фінанс" (Казахстан), андеррайтер спільно з емітентом організували відкрите розміщення облігацій шляхом проведення аукціону на АТ "Українська біржа", - прокоментувала генеральний директор ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА Марина Бартошек.

Первинні та вторинні розміщення акцій та облігацій вітчизняних емітентів в Україні є способом для компаній залучити борговий капітал для розвитку, отримати доступ до інвесторів, підтвердити свою прозорість та зміцнити репутацію. Залучені інвестиції ФРІДОМ ФІНАНС Україна планує направити на фінансування лізингових угод для малого та середнього бізнесу. Інвесторам запропонували 100 тисяч паперів номінальною вартістю 1000 грн/шт. Загальний обсяг випуску становив 100 млн грн, усі облігації розкупили за один день.

"Ми завершили розміщення облігації серій В і С на початку року. Наступний випуск планували не раніше, ніж через рік чи два. Але попит не згасав. Ми щомісяця отримуємо від 15 дзвінків із проханням купити паперів ще на 100 тисяч грн. Це лише від фізосіб "Запит від інституційних інвесторів був ще вищим, тому на їх прохання ми організували позаплановий випуск серії D. Нашою метою стало розміщення за один день", - зазначив СЕО "ЕСКА КАПІТАЛ" та співзасновник Safra Finance Антон Дядюра.

Корпоративні облігації серії D розмістили на АТ "Українська біржа". ФРІДОМ ФІНАНС УКРАЇНА забезпечила підготовку проспекту емісії, дотримання всіх процедур, швидке підписання угод та маркетингову підтримку емітента до та після виходу на біржу.

"Розміщення пройшло дуже успішно і дуже швидко. Поки я, як фізособа, збирався подати заявку на покупку невеликої кількості облігацій, все розібрали. Емітента можна лише привітати — андеррайтер попрацював ефективно. Можна сказати, ринок корпоративних облігацій поступово набирає обертів, що не може не радувати", - підсумував Олексій Сухоруков, директор із розвитку бізнесу Української біржі.

Компанія "ЕСКА КАПІТАЛ" - лідер українського ринку лізингу в сегменті фінансування малого та середнього бізнесу.