RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Власника заправок "БРСМ-Нафта" Бібу внесли до бази "Миротворця" через фінансування "антиукраїнських сил" - ЗМІ

Власник мережі заправок "БРСМ-Нафта" Андрій Біба потрапив до бази даних сайту "Миротворець". Його звинувачують у фінансуванні Партії Шарія.

Про це повідомляє "Гордон".

"Фінансування антиукраїнських політичних сил, а також пропагандистських заходів, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичного життя…", – йдеться в описі профілю Біби на сайті.

У джерелах, на які стоять посилання в анкеті, йдеться про спонсорування власником заправок "БРСМ-Нафта" Партії Шарія. Про це писали у своєму розслідуванні журналісти Bihus.info – як доказ у сюжеті було оприлюднено листування членів партії та топ-менеджменту мережі заправок, а також інші документи, що "підтверджують фінансування Партії Шарія мережею "БРСМ-Нафта".

Цю інформацію "БРСМ-Нафта" намагалася оскаржити у суді, але програла позов.

Про систему фінансування політичної партії блогера Анатолія Шарія журналісти Bihus.info розповіли торік восени. Автори сюжету повідомили, що вони отримали доступ до низки Telegram-чатів Партії Шарія. З матеріалів зрозуміли, що фінансами партії керувала топ-менеджер групи компаній БРСМ Анжела Ларкіна. Журналісти заявили, що вона забезпечувала активістів партії грошима на неофіційні зарплати, оренду офісів, мерч, партгазети та інші потреби. Більшість грошей, за даними проекту, передавалася неофіційно – готівкою та переказами на особисті банківські картки і, відповідно, не відображалася в офіційному фінансовому звіті партії.