RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Нардеп Ковальов зриває аукціон з продажу ДП "Геройський солезавод", наносячи збитки державі - експерт

Фото: facebook.com

Черговий аукціон з продажу унікального "Геройського солезаводу" на Херсонщині запланований на 9 грудня знову може завершитися фіктивною оборудкою, через те, що парламентар Олексій Ковальов "збиває" процедуру, оскільки контролює це держпідприємство.

Про це у Facebook написав політичний експерт Володимир Горковенко.

Він зазначає, що на попередньому аукціоні 1 листопада за держпідприємство найвищу ціну запропонували 2 фірми підконтрольні цьому нардепу, але кошти так і не оплатили.

"Компанія з орбіти нардепа "Слуги народу" Олексія Ковальова ПП "ЛК-АГРО" (в ній він раніше був бенефіціаром та керівником) на пару з ТОВ "НЕОНТ ЛТД" (підставна фірма для створення видимості конкуренції) розіграликонкурс з приватизації Геройського дослідно-промислового підприємства. ПП нардепа запропонувало за держкомпанію 45 мільйонів гривень, а його "партнер" лише на 1 копійку менше - 44 999 999,99 грн. Окрім того, неозброєним оком видно, що тендерні документи від обох фірм оформлені ніби під копірку – одним почерком та кольором ручки, оплату гарантійних внесків заявники зробили з одного банку і до того ж в один день. А на додаток, якщо аналізувати офіційні реєстри, зв’язок ЛК-АГРО та НЕОНТ ЛТД прослідковується і через низку взаємопов’язаних юридичних осіб, їх засновників та керівників. Ці фірми вже виступали у тандемі в іншій історії з приватизацією туристичної бази "Чорномор" в Лазурному. Щоправда того разу НЕОНТ ЛТД "обіграло" дружню компанію на 1 копійку, озвучивши ціну 23 000 000,01 гр. на противагу 23 мільйонам ЛК-АГРО", - написав Горковенко.

В результаті дій нардепа, пише політичний експерт, держава недоотримала щонайменше 30 млн грн, які пропонували інші учасники.

"Директор ДП "Геройський солезавод" Дмитро Бухтіяров не приховує своїх дружніх відносин з Ковальовим, захищаючи його у коментарях на фейсбуці. А сам Ковальов надсилає депутатські запити аби не допустити поновлення на посаді попереднього керівника", - наголосив політичний експерт.

Горковенко звернув увагу, що Олексій Ковальов, будучи офіційним мільйонером, справно отримує допомогу на оренду житла у столиці від Верховної Ради у сумі від 20 до 35 тис. грн щомісячно. Притому, ще й користується елітними авто, не внесеними в декларацію. На одному з яких потрапив нещодавно в ДТП 15 листопада на трасі "Київ – Одеса". До компетентних органів уже звернулися громадські організації аби з’ясувати законність походження та використання активів нардепа.

ДП "Геройський солезавод", що на Херсонщині, займається видобутком осадової солі, отриманої шляхом випарювання з морської води. Підприємство є унікальним гідротехнічним комплексом і складається з басейнів на ланцюзі 15 озер, заповнених водою Ягорлицької затоки Чорного моря. Його продукцією є харчова та технічна сіль, що, зокрема, використовується у дорожньому господарстві.