RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Метінвест з 1 березня підвищить зарплати своїм працівникам в Україні - заява компанії

Група "Метінвест" з 1 березня підвищить заробітну плату виробничому персоналу своїх українських підприємств. Протягом 2022 року витрати на оплату праці у Групі зростуть на 10%.

Про це йдеться на сайті компанії.

У Метінвест зазначили, що відслідковують рівень інфляції в країні та відплив кадрів, "тому рішення про перегляд зарплат буде вивірене". Протягом березня компанія застосує диференційований підхід до перегляду зарплат та повідомить, як зростуть оклади різних категорій працівників. Метінвест також продовжить уніфікацію окладів у рамках однієї професії та кваліфікації. Підвищення окладів поки не торкнеться керівників та управління підприємств, співробітників керуючої компанії.У питаннях управління винагородою Метінвест орієнтується на технологічний та ремонтний персонал, так Група мотивує співробітників, які роблять внесок у ефективність технологічних процесів та якість продукції.

У квітні в Метінвесті завершується етап щорічної оцінки персоналу за підсумками роботи у 2021. З 1 квітня за підсумками оцінки буде переглянуто та встановлено нові індивідуальні доплати робітникам - від 5% до 25% окладу.

Крім зростання зарплат Метінвест зберігає широкий набір інструментів, що дозволяють співробітникам збільшувати розмір доходу через участь у програмах покращень та подання пропозицій, пов'язаних з безпекою та ефективністю виробництва. Такі інструменти дозволяють збільшити доходи до 10% за рахунок зростання вироблення та зниження простоїв обладнання.

Зазначається, що співробітники Метінвесту є найбільш високооплачуваними у гірничо-металургійній галузі України - зарплати в Метінвесті на 5-8% вищі, ніж у конкурентів. Станом на лютий 2022, середня зарплата на українських підприємствах Метінвесту складає 22 000 грн - на 8% вище, ніж в галузі, і на 26% вище за середню зарплату в Україні.

Відтік персоналу у Групі Метінвест не перевищує 8,5%, що нормально для галузі. Компанія досягла найнижчого за 10 років відтоку завдяки постійному розвитку систем адаптації, навчання та мотивації працівників.

"Ми робимо все, щоб Маріуполь розвивався, а у маріупольців була гідна робота, гідна зарплата і щасливе життя. Мені хотілося б сказати всім співробітникам щире дякую за працю, за відповідальність, а найголовніше - любов до рідних заводів, до рідного міста і до нашої рідної країни", - заявив акціонер Групи Метінвест Рінат Ахметов.

"Підвищувати соціальні гарантії робітників – традиційна практика нашої компанії. Метінвест утримує та залучає нових співробітників за допомогою різних систем мотивацій, серед яких – рівень заробітної плати, що перевищує і середньоукраїнську, і галузеву", - прокоментував акціонер Групи Метінвест Вадим Новинський.

"Метінвест високо цінує внесок своїх співробітників у загальний результат компанії і має намір і надалі залишатися лідером за рівнем мотивації персоналу. Цього року ми прийняли рішення підвищити зарплати раніше, ніж звичайно – вже з 1 березня. Як і минулого року, ми також відзначимо співробітників, які зробили суттєвий внесок у реалізацію програми операційних покращень", - сказав генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.