RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Favbet Foundation перепрофілював свою діяльність для допомоги ЗСУ та постраждалим від війни

Благодійний фонд Favbet Foundation з початком війни практично повністю перепрофілював свою діяльність на допомогу українській армії та населенню, що постраждало від війни.

Про це говориться в статті "Патрони ЗСУ. Як влаштована система загальнонародної підтримки армії в умовах війни" видання "РБК-Україна".

"Favbet Foundation створено за ініціативою засновника компанії Favbet Андрія Матюхи 2020 року для підтримки ініціатив у сфері освіти, спорту і перепрофільовано, як і решту, для допомоги армії та постраждалому населенню. З "невоєнних проєктів" у них – евакуація з окупованих територій кількох сотень чоловік та центр для біженців у Загребі", — пише видання.

Favbet Foundation побудував свою роботу на концепції своєрідного "супермаркету допомоги", постачавляючи у різні підрозділи та регіони широкий спектр номенклатури "під запит": позашляховики, дрони, цифрові мобільні радіостанції, портативні зарядні пристрої, — повідомляє видання.

"Такий підхід дозволяє оперативно і точково заповнювати "пробіли" у спорядженні наших захисників, чого не роблять великі фонди, не кажучи вже про держсегмент. Просто тому, що вони давно не працюють "у роздріб", а виконують заявки на постачаннявку необхідного великими партіями", — говориться в статті.

Загалом видання відзначає, що на відміну від Росії, яка оплачує своє вторгнення в Україну з бюджету, що просідає під тиском міжнародних санкцій, українська армія має всенародну і загальносвітову підтримку.

З 24 лютого Україна залучила $12,7 млрд зовнішньої допомоги, а до кінця року сума досягне $27 млрд.

Нагадаємо, Favbet Foundation підтримує ініціативи в сфері освіти, здоров’я та спортивного розвитку. Наразі 95% проєктів орієнтовані на допомогу країні та армії.Загалом компанія і фонд допомогли ЗСУ на суму понад 30 млн грн.