RU  UA  EN

Вівторок, 11 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.35
НБУ:USD  40.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 червня

10 червня

Всі новини

Міжнародні фармкомпанії та виробники товарів для гігієни активно допомагають Україні: які проекти підтримують

Після повномасштабного вторгнення РФ Україні почали активно підтримувати великі міжнародні компанії з різних галузей, зокрема фармакологічні та виробники товарів для догляду за собою.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, французька Sanofi надає життєво необхідні препарати та вакцини пацієнтам в Україну і тим, хто виїхав за кордон. Компанія надала близько 37 млн доз інсулінів, серцево-судинних, проти епілептичних, онкопрепаратів, медикаментів для лікування розсіяного склерозу та надання екстреної допомоги. Sanofi долучилася до ініціативи Єврокомісії та відправила 200 тис. доз вакцин від дифтерії та правця, надала 163 тис. доз вакцини проти грипу. Компанія передавала препарат, якого потребують військові в перед- і післяопераційний період. Працівники компанії надали підтримку українцям на 390 тис. євро, компанія додала ще 300 тис. Протягом війни фармацевтична компанія не підіймала тарифи на ліки.

Компанія з виробництва парфумерії та косметики L’Oréal спрямувала зусилля на забезпечення українців засобами гігієни — надала понад 780 000 засобів гігієни у лікарні, пологові будинки, центри для ВПО, будинки для літніх людей, для ТРО та ЗСУ. Доставку проводили у Київ, Бучу, Ірпінь, Чернігів, Обухів, Суми, Львів, Фастів, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Одесу. L’Oréal пожертвувала 5 млн євро на підтримку ВПО. Три бренди L’Oréal Україна з БО "Фонд "Енергетична Дія для України" встановлювали сонячні електростанції та систем накопичення енергії в лікарнях; La Roche-Posay з БФ "Таблеточки" допомагали онкохворим дітям, Matrix з БФ "Твоя опора" проводили заходи психоемоційної підтримки ВПО. Компанія провела день допомоги постраждалим на Херсонщині, підтримує 326 українських працівників та їхніх родин, забезпечила їх фіндопомогою на щомісячній основі. Створила гарячу лінію для надання психологічної допомоги. Компанія організувала проєкт "Help Ukraine! Stop war!" і зібрала $63 400 640 для надання гуманітарної допомоги особам, що постраждали від російської агресії.

Німецька хімічно-промислова компанія Henkel сфокусувалася на гуманітарній підтримці працівникам компанії й цивільним, які постраждали від бойових дій —надала фінансування на гуманітарні ініціативи на 1 млн євро у перші 48 годин вторгнення РФ, потім збільшила до 5 млн євро та запустила пакет довгострокових ініціатив. Компанія надала 4,2 млн євро на гуманітарні цілі, засоби гігієни та догляду за собою; 930 тис. євро на допомогу українським працівникам, і фіндопомогу родинам загиблих працівників; 665 тис. євро на пожертви гуманітарним організаціям і волонтерським рухам: облаштування житла для біженців з України для Habitat for Humanity; 200 тис. євро на підтримку волонтерства працівників. Хенкель стала партнером платформи "СпівДія", яка координує запити щодо гуманітарної допомоги від людей і благодійних організацій. Компанія підтримала десятки тисяч осіб, організації та заклади соціальної інфраструктури. Обсяг допомоги європейських підрозділів компанії перевищив 336 тис. одиниць.

Наразі за даними ООН майже 13,3 млн українців залишили свої домівки, понад 8,2 млн українців виїхали до інших країн, 5,3 млн людей вважаються ВПО. В Україні порушено постачання води, електроенергії, медичних послуг, була проблема енергетичної кризи через удари по інфраструктурі. Люди переживають стрес, що може призвести до проблем із психічним здоров'ям.