RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Призначення членів наглядової ради "Нафтогазу" є відповідальністю уряду - НАК

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" повідомляє, що єдиним власником НАК є держава в особі Кабінету міністрів, і саме Кабмін виконує функцію загальних зборів компанії, і відповідно призначає членів наглядової ради до НАК.

Про це йдеться у відповіді "Нафтогаз України" на запит.

В НАК зазначають, що відповідно до чинного статуту компанії, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 14.12.16 №1044, "обрання в установленому законодавством порядку членів наглядової ради, затвердження умов цивільно-правових договорів, що укладатимуться з ними, встановлення розміру їх винагороди, обрання особи, яка уповноважується на підписання договорів з членами наглядової ради" належить до виключної компетенції загальних зборів НАК "Нафтогаз України", які як раніше було вказано проводить уряд.

Таким чином, "Нафтогаз України" не може вплинути на ситуацію із непризначенням останнього (сьомого) члена наглядової ради НАК.

Нагадаємо, 24 січня 2023 Кабінет міністрів обрав 6 членів Наглядової ради НАК. 8 грудня оголошено про проведення відбору на посаду незалежного члена Наглядової ради НАК, проте конкурс досі не відбувся.

16 жовтня 2023 в інтерв'ю керівник НАК Олексій Чернишов заявив, що діючого складу Наглядової ради "достатньо для роботи та ухвалення рішень". 28 жовтня він додав, що призначення сьомого члена наглядової ради має відбутися "найближчим часом".