RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Незалежні члени втратили більшість в наглядовій раді "Укрнафти" - експерт озвучив наслідки

Один з трьох незалежних членів наглядової ради "Укрнафти" Іренеуш Фонфара, який тільки місяць тому був обраний на цю посаду, вирішив змінити роботу і перейти в польський "Орлен", у зв'язку з чим постає два питання.

Їх озвучив політичний експерт Михайло Шнайдер у Facebook.

По-перше, як пише експерт, цікаво, наскільки ефективно Міноборони та НАК "Нафтогаз" витратили час та гроші на підбір директорів до наглядової Ради.

Однак ще більш цікаве, на його думку, питання, - чи буде дієздатною така наглядова рада і, зокрема, комітет з призначень та винагород та комітет з Аудиту.

"До керівництва "Укрнафти" є питання і щодо оцінки результатів роботи в 2023 і щодо конфлікту інтересів в роботі з контрагентами і ці органи наглядової ради є ключовими, щоби ми почули відповіді на ці важливі питання", - пише Шнайдер.

"Мене не полишає враження, що ми маємо справу із красиво розіграною комбінацією. Через втрату одного голосу, незалежні члени, втратили всю більшість в наглядовій раді. А це означає, що тепер будь-які рішення чи пропозиції незалежних директорів, що не сподобаються менеджменту "Укрнафти", можуть бути заблоковані у наглядовій раді представниками акціонерів. Ну а це як ви розумієте, зовсім не є добре", - резюмує політичний експерт.