RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Винниківська тютюнова фабрика заявила про плани вийти на 8,5 млрд податків, проте силовики блокують підприємство

новини компаній

"Винниківська тютюнова фабрика" заявляє про прагнення до активної роботи, нарощування виробництва та збільшення сплати податків до бюджету України.

Однак, на шляху до цих цілей фабрика стикається з постійними перевірками та свавіллям з боку контрольних органів, повідомляє прес-служба компанії.

Ці перешкоди значно ускладнюють роботу підприємства та заважають йому реалізувати свій потенціал. "Винниківська тютюнова фабрика" є сумлінним платником податків та робить значний внесок в економіку України. У 2023 році фабрика заплатила в держбюджет більше 7 млрд грн податків та зборів. У 2024 планувала вийти на 8,5 млрд, але через постійні перевірки та блокування роботи це стає неможливим. Дії контрольних органів створюють штучні бар'єри для розвитку фабрики та загрожують її подальшому існуванню. Підприємство вже майже 4 місяці заблоковано постійними перевірками та пресингом силових структур, і це зриває виробничі плани. Ситуація негативно вплинула і на трудовий колектив, понад 700 працівників залишились без роботи та зарплати у важкий воєнний час. Заблоковано і соціальну програму підприємства.

Ситуація, що склалася, вимагає негайного вирішення, кажуть у компанії.

Контрольні органи мають діяти в рамках чинного законодавства, не чинити свавілля щодо платників податків. За сумою сплачених податків група компаній "Винниківська тютюнова фабрика" щорічно входить у п’ятірку найбільших платників галузі.

На 2023 рік частка продукції, що виробляє група компаній "Винниківська тютюнова фабрика" становить 8,2% в тютюновому ринку України та продовжує зростати.

Група компаній "Винниківська тютюнова фабрика"є виключно виробником тютюнової продукції. Реалізація продукції здійснюється через партнерів-дистриб'юторів по всій країні, яка налічує 23 основні склади, має близько 36 000 точок продажу по всій території України, що становить 75% від національного об’єму тютюнової індустрії. В компанії працює понад 1500 працівників: близько 1100 працівників працевлаштовано на фабриці та понад 500 робітників працює у дистрибуції.

Україні потрібні сильні та успішні підприємства, які роблять свій внесок у розвиток економіки країни. "Винниківська тютюнова фабрика" має всі шанси стати одним з таких підприємств, але для цього їй необхідна підтримка з боку держави.