RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Винниківська тютюнова фабрика вимагає негайного втручання ДБР і ГПУ, щоб розблокувати роботу підприємства

"Часи Януковича повертаються!", "Тиск на бізнес постійно зростає", "БЕБ займається беззаконням і свавіллям!", - з такими заявами виступила прес-служба Винниківської тютюнової фабрики, протестуючи проти блокування діяльності підприємства співробітниками Бюро економічної безпеки України.

Прес-служба зазначає, що через дії представників БЕБ фабрика не може працювати вже 5 місяців.

"БЕБ саме не розуміє, що шукає і що хоче знайти, і нічого протизаконного не знаходить. Особливо нищівними та збитковими для фабрики став останній місяць, коли БЕБ, спираючись на нову ухвалу суду, знищує підприємство, його багатодесятирічні напрацювання та репутацію", - заявляє компанія.

Надзвичайні фінансові збитки завдано і фабриці, і державному бюджету, оскільки цього року підприємство планувало сплатити до бюджетів усіх рівнів понад 8,5 млрд гривень. Торік фабрика сплатила понад 7 млрд грн. Виробничий план передбачав збільшення обсягів виготовлення продукції і відповідно платежів до бюджету. План щодо сплати податків було зірвано через дії представників БЕБ, відповідно бюджет недоотримав кошти, необхідні для спротиву російській агресії.

З огляду на це підприємство вимагає перезавантажити діяльність Бюро економічної безпеки та негайного втручання у ситуацію ДБР та Генеральної прокуратури України. Також вимагається негайно дати правову оцінку діяльності БЕБ та розблокувати виробничу діяльність фабрики.

"Ми здогадуємося, хто є замовником цієї атаки на підприємство і безпосереднім куратором цього беззаконня, і ми обов'язково найближчим часом зробимо цю інформацію публічною", - йдеться у заяві прес-служби фабрики.