RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Бізнес

"Укртютюн" підтримав боротьбу правоохоронців з нелегальним виробництвом сигарет

"Укртютюн" підтримує дії правоохоронних і контролюючих органів у сфері протидії незаконній торгівлі тютюновими виробами.

Про це йдеться в заяві асоціації.

В "Укртютюн" зазначають, що за останні півроку завдяки активним діям правоохоронних і контролюючих органів, а також рішучій позиції легального бізнесу вдалося помітно знизити обсяг незаконної торгівлі тютюновими виробами.

За попередніми даними останньої "хвилі" дослідження КАНТАР Україна, частка тіньового сектору тютюнового ринку у квітні 2024 знизилась до 18% від загального обсягу ринку. Це перший приклад за останні 4 з половиною роки, коли зниження "тіні" відбувається послідовно протягом двох "хвиль" дослідження.

"Разом з тим, зупинка на досягнутому означала б реактивне зростання тіньового сектору тютюнового ринку, який неодноразово демонстрував надзвичайну адаптивність і високу резистентність до дій правоохоронців, застосовуючи креативні підходи до виходу з кризових ситуацій" – вважає Генеральний директор Асоціації Наталія Фесюн.

У зв'язку з цим "Укртютюн" підтримує дії Національної поліції України, Бюро економічної безпеки України, Державної прикордонної служби, Державної податкової служби, Державної митної служби та Офісу генерального прокурора у сфері протидії незаконній торгівлі тютюновими виробами.

Раніше детективи БЕБ провели 24 одночасних обшуки на виробництвах та у складських приміщеннях 4 виробників сигарет, зокрема на Винниківській тютюновій фабриці. Повідомлялося, що у результаті детективи виявили виробничі лінії, понад 1 млн пачок сигарет без марок акцизного податку тощо.

Загалом з початку року Бюро економічної безпеки вилучило майже 14,4 млн пачок сигарет.