RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Бізнес

"Інтерпайп" поставляє залізничну продукцію в усі країни Європи

Українська промислова компанія "Інтерпайп" поставляє залізничну продукцію – колеса, осі та колісні пари - в усі країни Європи, тому європейський ринок - це основний та навіть домашній ринок.

Про це в інтерв'ю порталу ЦТС розповів директор дивізіону залізничної продукції компанії Олександр Гарькавий.

Водночас він уточнив, що мова йде про сегмент вантажних вагонів і поїздів. "У цій сфері "Інтерпайп" - важливий гравець на ринку Євросоюзу. Географія наших продажів простягається від Іспанії на заході й до Словаччини на сході, від скандинавських країн на півночі і до Греції на півдні. По суті, "Інтерпайп" поставляє свою залізничну продукцію в усі країни Європи. Хіба що немає прямих поставок в Португалію", - зазначив топ-менеджер.

За його словами, таку диверсифікацію "Інтерпайп" почав давно, ще на початку 2000-х років. "Безумовно, це зайняло багато часу, але зараз, завдяки такій роботі, у нас дуже сильна позиція в Європі", - підкреслив О.Гарькавий.

"Звісно, простій потужностей після початку повномасштабного вторгнення змусив клієнтів трішки понервувати з приводу нашої здатності виконувати довгострокові контракти. Було важко, але нам вдалося все зберегти. І навіть більше - компанія змогла укласти нові середньо- та довгострокові контракти, адже навіть з огляду на війну наша гнучкість та здатність постачати продукцію у мінімальні терміни й досі кращі, аніж у конкурентів", - констатував директор залізничного дивізіону "Інтерпайпу".

За його словами, за підсумками роботи в січні-червні 2024 року, за попередніми даними, залізничний дивізіон групи "Інтерпайп" виготовив близько 43,5 тис. тонн залізничних коліс, майже 11 тис. т колісних пар і 2,2 тис. т осей. "Йдеться про продукцію, яка відвантажується клієнтам, а не для власного використання. Цей обсяг виробництва суттєво перевищує показники аналогічного періоду 2023 року", - зауважив топ-менеджер.

Олександра Гарькавого також повідомив, що якщо тенденція першого півріччя збережеться до кінця 2024 року, то в сегменті вантажних вагонів компанія поставить на європейський ринок 20 тисяч колісних пар (це 40 тисяч коліс). Окрім того, в межах інших контрактів буде відвантажено майже 105 тисяч коліс.

"Цьогоріч ми, найпевніше, перевищимо довоєнні об’єми продажів. Однак для подальшого розвитку треба здійснювати крупні інвестиції у розширення потужностей. Зараз існуючі потужності "Інтерпайпу" з виробництва залізничної продукції для ринку ЄС завантажені на 100%. Окрім того, маємо суттєву проблему з кадровими ресурсами", - резюмував О.Гарькавий.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: