RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Бізнес

Новини

21 вересня

Всі новини

На суму понад 42,9 млн грн: "БРСМ-Нафта" безкоштовно заправила автівки військових і волонтерів майже 1 млн літрів пального

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, мережа АЗС "БРСМ-Нафта" надає безкоштовне пальне для автомобілів військових та волонтерів. Станом на зараз компанія надала 987 тисяч літрів пального на суму понад 42,9 млн грн

Про це розповів Олександр Мельничук, топ-менеджер "БРСМ-Нафта", передає "ДС".

Він пояснив, що військові частини, які хочуть отримати пальне, повинні направити офіційний лист до компанії. "БРСМ-Нафта" також працює над проектом на кшталт "підвішеної каністри", за яким цивільні клієнти зможуть заплатити за заправку військових, які приїдуть на АЗК пізніше.

Благодійний фонд "БРСМ-Нафта" вже зібрав близько 15 млн грн. З жовтня 2023 всі зібрані кошти спрямовуються на закупівлю FPV-дронів. Щомісяця на збір фонду "Благо БРСМ" донатять 190 тис. людей. Дрони отримують 17 підрозділів, включаючи "Лють", "Стугна", "Альфа", "Артан", 3-я ОШБ та інші. Дрони відправляються на фронт щотижня.

"У підрозділів були різні побажання щодо конфігурації цих дронів. Хтось хотів із системою скиду, хтось – із системою ініціації. Хтось просто хотів FPV-дрони, але щоб вони були певного розміру, із платою, яка працює на певних частотах, – розповідає Мельничук. – Ми зв'язалися з різними виробниками та зараз уже професійно підходимо до вибору дронів для кожного підрозділу".

Кошти збираються клієнтами мережі через мобільний застосунок "BRSM Plus", де можна вибрати відсоток персональної знижки на пальне, який буде автоматично перераховуватися на збір. До збору долучаються співробітники та постачальники компанії. Після старту збору на FPV-дрони, власник торговельної марки Андрій Біба почав подвоювати, а іноді й потроювати зібрану суму.

"Коли (підрозділи) нам присилають відео, як дрон ефективно відпрацював, для нас це найкраще, що може взагалі існувати. Значить, цей дрон вартістю в $520–550 був ефективним і знищив техніку, яка коштує в рази більше, а подекуди вартість сягає понад $1 млн. А найголовніше, що дрони дозволяють зберегти життя наших хлопців", – сказав Олександр Мельничук.

На початку війни російські війська зруйнували 14 заправок, сховище зрідженого газу та нафтобазу "БРСМ-Нафта". Проте у 2023 році компанія увійшла в трійку найбільших платників податків серед мереж автозаправок, сплативши понад 670,3 млн грн до бюджету. Понад 390 співробітників компанії долучилися до оборони України.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: