RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Бізнес

Новини

19 вересня

Всі новини

"Антонов" та Boeing мають намір спільно виробляти БПЛА

Корпорація Boeing та українське авіаційне підприємство "Антонов" підписали попередню угоду про співпрацю у сфері виробництва БПЛА для України.

Про це повідомляє Breaking Defense.

Меморандумі про взаєморозуміння передбачає навчання, логістичну підтримку та технічне обслуговування безпілотників на зразок ScanEagle компанії Boeing.

Генеральний директор ДП "Антонов" Євген Гаврилов наголосив, що ця угода сприятиме подальшому розвитку оборонної промисловості України.

"Ця угода відкриває абсолютно новий рівень можливостей для впровадження новітніх і найбільш ефективних рішень – на додаток до можливості майбутніх проєктів із Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості", – зазначив він.

Дана угода – не перша між Boeing і Антоновим. У 2018 році Boeing погодився надати «Антонову» запчастини для літаків, які більше не можна було закуповувати в Росії після вторгнення в Крим у 2014 році.

АТ «Антонов» - українське державне авіаційне підприємство, що об'єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний та серійний завод, випробувальний комплекс. На підприємстві розроблено понад сто типів літаків та їх модифікацій. Проте у світі «Антонов» відомий передусім як розробник транспортних, регіональних пасажирських літаків та літаків спеціального призначення.