RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Бізнес

Новини

20 вересня

Всі новини

АМКУ вчергове розпочав розслідування проти виробника "Карпатська Джерельна" через можливе введення в оману споживача

Антимонопольний комітет України розпочав розслідування проти виробника води "Карпатська джерельна" через обман споживачів.

На думку АМКУ виробник неправдиво вказує джерело та регіон походження у назві води.

"Предметом справи є дії ТОВ "Карпатські мінеральні води" у вигляді поширення інформації щодо води торговельної марки "Карпатська Джерельна", а саме щодо походження та характеристик такої продукції. Такі дії містять ознаки порушення у вигляді поширення інформації, що вводить в оману", — сказано у повідомленні АМКУ.

Йдеться про те, що "Карпатська Джерельна" видобувається зі свердловин, тому не може називатись "джерельною". Окрім того, вода цього виробника не має жодного відношення до Карпат, адже її видобування та фасування здійснюються за сотні кілометрів від них.

Компанія "Карпатські мінеральні води" регулярно опиняється в центрі скандалів, пов’язаних з порушеннями антимонопольного законодавства, обманом споживачів та використанням недоброчесних торгівельних практик, які заборонені українським законодавством і антимонопольними стандартами Європейського Союзу.

На один із таких фактів публічно вказав засновник громадського об'єднання State Watch Олександр Лємєнов: "У мене є інформація підтверджена із трьох джерел: "Карпатська джерельна" ходить по мережах супермаркетів і каже: зменшуйте закупівлю "Моршинської", ми збільшимо свої обсяги. Ми взяли актив і будем користуватись, як ми хочем. Ви передаєте чорт знає кому, хто ходить по ринку і розповідає, що треба вбивати економічну вартість цього активу", — обурювався Лємєнов можливістю встановлення контролю компанією "Карпатські мінеральні води" над IDS Ukraine.

Як відомо, попереднє керівництво АРМА провело конкурс з численними порушеннями, на якому управителем заарештованих корпоративних прав IDS Ukraine та її виробничого активу Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" обрано "Карпатські мінеральні води".

За даними АМКУ, для "Карпатські мінеральні води" це вже не перше порушення конкурентного законодавства.

У 2017 році виробника вже штрафували за обман споживачів в назві напою "Кава-Кола", в якому не було ані кави, ані коли. В рішенні про накладення штрафу у 2017 році АМКУ вказав, що це також було не перше застосування санкцій до виробника за аналогічні порушення.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: