RU  UA  EN

Пʼятниця, 4 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.00
НБУ:USD  40.85
Бізнес

Новини

4 жовтня

Всі новини

У групі JKX підтвердили, що компанії Боголюбова та Коломойського майже 8 років війни в Україні фінансували Росію

У групі JKX Oil & Gas Limited, де олігарх Ігор Коломойський та його партнер, голова дніпровської єврейської громади Геннадій Боголюбов мали частку, спробували спростувати оприлюднені відомості щодо сплати ними приблизно 100 млн доларів податків в Росії, та лише навпаки підтвердили ці дані журналістів, пише ZN, цитуючи розслідування РБК-Україна та заяву JKX Oil & Gas Limited.

«У 2022 році лише компанія "Южгазэнерджи" (контрольована на той час Боголюбовим та Коломойським) сплатила понад 400 мільйонів рублів податків та зборів до бюджету РФ», - йшлося в розслідуванні з посиланням на дані Федеральної податкової служби РФ.

У спробах заперечити причетність Боголюбова та Коломойського до фінансування росії під час війни в Україні, в компанії JKX Oil & Gas Limited навпаки підтвердили доводи журналістів.

Зокрема JKX Oil&Gas Limited визнали, що з 2014 року по 2022 рік включно ТОВ "Южгазенерджі" та ТОВ "Кейтерінг Юг" (належні Боголюбову та Коломойському до того, як були конфісковані росією) перебували у складі групи JKX.

"Починаючи (тільки) з березня 2022 року, Група JKX не здійснювала жодного контролю чи впливу на російські компанії", - заявили в JKX Oil&Gas Limited.

Крім того, як заявили в JKX Oil&Gas Limited: «Eclairs Group Limited («EGL»), яка до її ліквідації володіла часткою 32,66% у акціонерному капіталі JKX Oil&Gas, було виключено з реєстру 1 листопада 2022 року, а її бенефіціарні власники Коломойський та Боголюбов з цієї дати не мають жодного відношення до компанії «JKX Oil&Gas Ltd».

Таким чином Коломойський і Боголюбов мали пряме відношення до роботи JKX Oil&Gas Ltd вже навіть вже під час повномасштабного вторгнення та протягом перших його 9 місяців.

Загалом же, належні Боголюбову у складі групи JKX компанії ТОВ "Южгазенерджі" та ТОВ "Кейтерінг Юг" протягом 8 років війни в Україні (починаючи з 2014 року), «сплатили в бюджет російської федерації мільйони доларів».

Наразі поки що невідомо, чи розслідує СБУ оприлюднені ЗМІ факти фінансування українськими олігархами російської агресії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: