RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Укрлендфармінг" Бахматюка виступив за екологічну електроенергетику з відходів виробництва

Агрохолдинг "Авангард", що входить в групу компаній одного з найбільших українських агровиробників, Укрлендфармінг (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка, побудував власний біогазовий завод для виробництва електроенергії в Херсонській області.

Про це повідомляє прес-служба холдингу.

"Україна має власний невичерпне джерело для виробництва газу - сільськогосподарську органіку і входить в десятку країн з найкращим потенціалом для виробництва біогазу, а це - одне з екологічно чистих джерел виробництва електроенергії", - йдеться в повідомленні.

У холдингу відзначають, що використання екологічно чистих способів виробництва енергії - світовий тренд, якому потрібно слідувати.

"Дотримуючись світових трендів використання екологічно чистих способів виробництва енергії з поновлюваних джерел, один з найбільших агровиробників України заявляє про запуск власного виробництва електроенергії з біогазу і про подальше нарощування генеруючих потужностей. Найбільш ефективно використовувати біогаз прямо на місці його виробництва, відразу забезпечуючи місцевих споживачів теплом і електрикою. Саме тому нове підприємство є сусідами з птахофабрикою "Чорнобаївка" агрохолдингу "Авангард" (група кому паній Укрлендфармінг) в Херсонській області. Вже побудована і працює перша черга. Потенціал другої черги - в два рази більше. А потужність третьої черги планується ще в чотири рази більше першої черги. У плани групи компаній Ukrlandfarming закладено розширення використання даного досвіду і на інших підприємствах групи ", - додали в" Укрлендфармінг ".

Як заявляє представник агрохолдингу "Авангард", виробленої енергії вистачає на власні потреби і для передачі місцевим опертатору елетромережі.

"Виробництво електричної енергії на новому заводі здійснюється двома модульними когенераційними біогазовими установками встановленою потужністю 1560 кВт кожна (сумарно 3,12 МВт), які укомплектовані стаціонарним чотиритактним газовим двигуном внутрішнього згоряння і трифазним синхронним генератором. Паливо для двигуна - біогаз, який виробляється на новому біогазових заводі. Вироблений газ з біореактора через систему очищення від сірки надходить на установки електростанції, які перетворюють енергетично високоякісний біогаз в електричну енергію для передачі в мережі АТ "ЕК" Херсонобленерго "за мінусом електроенергії, яка йде на власні потреби заводу і птахофабрики. Для передачі виробленої електроенергії в мережі АТ "ЕК" Херсонобленерго "біогаззаводом побудована однотрансформаторні підстанція 0,4 / 10 кВ", - резюмували в холдингу.

Група компаній Укрлендфармінг - найбільший агровиробник в Європі, керуючий найбільшим в Україні банком чорноземів. Агрохолдинг "Авангард", що входить до складу групи Ukrlandfarming, є лідером з виробництва яєць не тільки в Україні, а й у всій Європі. Компанії Олега Бахматюка традиційно є одними з найбільших платників податків в Україні.