RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Українські фермери заявили про підтримку Тимошенко на виборах президента

Представники фермерських організацій України заявили свою підтримку Юлії Тимошенко як кандидата в президенти.

Про це було оголошено під час прес-конференції у Києві.

Зокрема, голова Союзу українського селянства Іван Томич наголосив, що саме за Тимошенко уряд вирішив велику кількість проблемних питань в аграрній галузі, зокрема ухвалив програму з розвитку та обслуговування сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, за якою передбачалося більше 1 мільярда на 7 років – на підтримку дрібного товаровиробника.

"І за умови реалізації програми, яка передбачала найбільшу за всю історію незалежної України фінансову та матеріальну підтримку галузі, ми мали б потужного фермера і багате село", - переконаний Томич.

Він додав, що за часів прем’єрства Тимошенко були виділені значні кошти на підтримку фермерства, завдяки чому створювалися кооперативи.

"Та прийшла інша влада і закрила програму, зупинила її фінансування, знищивши все напрацьоване", - обурився він.

На його думку, Україні треба формувати сімейний фермерський устрій, який дасть можливість повною мірою використовувати величезний аграрний потенціал. Тоді українці не втікатимуть на заробітки у європейські країни, де кількість фермерських господарств у 500, 700 і навіть в тисячу разів більше, ніж у нашій державі.

"У Новому курсі Тимошенко ми бачимо чіткі орієнтири – як зберегти фермера, робити якісну і конкурентну продукцію, дати якісну продукцію і як подолати бідність", - наголосив Томич.

У свою чергу голова Чернігівської обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Якуб звернув увагу на проблеми тваринництва, зауваживши, що сьогодні гроші від держави переважно йдуть на монополії.

"Так, на 1 курку – припадає 350 грн дотацій. Та це ж золота курка, яка несе золоті яйця. Інші галузі тваринництва відійшли на другий план і занепадають", - наголосив він.

Якуб додав, що зараз головне для аграріїв – "це доступні кредити".

"Країні потрібен порятунок. Команда фермерів щиро вірить в те, що коли стане президентом Тимошенко, село стане заможними і ми забудемо, що таке бідність", - резюмував він.

Нагадаємо, 11 вересня правління Союзу українського селянства, до якого входить Асоціація фермерів та приватних землевласників України, Союз учасників сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України та низка інших організацій, ухвалило рішення про підтримку Тимошенко на виборах президента України.

Згодом до них долучилися ще 14 українських громадських організацій, що входять до Комітету захисту рідної землі.