RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

На "Укрлендфармінгу" Бахматюка впроваджений найбільший європейський проект із захисту зерна

Група компаній "Укрлендфармінг" впровадила устаткування для захисту зерна відомого французького виробника Sojam на елеваторах ТОВ "Агротермінал Констракшин", потужністю 488 тисяч тон, і ТОВ "Елеватор-Агро", потужністю 446 тис тон одноразового зберігання зернових в селі Степанівка Сумської області .

Про це повідомляє прес-служба групи компаній.

Реалізація такого проекту стала наймасштабнішою не тільки в Україні, але і Європі.

Sojam є виробником обладнання, що застосовує метод холодної небулізації зерна. Елеватор оснащується спеціальним обладнанням для ультраточного дозування, яке дозволяє рівномірно в потоці наносити на зерно препарат у дуже малій кількості (від 40 мл на 1 тонну зерна) і забезпечувати захист зерна при зберіганні до 12 місяців. Висока точність обладнання забезпечить повну безпеку і для персоналу підприємства, і для споживача продуктів (борошно, солод, комбікорми, крупи і т.д.).

Це не перший досвід по установці сучасного обладнання захисту зерна на елеваторних потужностях групи компаній "Укрлендфармінг".

"За три роки ми обладнали вже шість елеваторів сучасним обладнанням від компанії "Сожам Україна" для захисту зерна. Отриманий позитивний досвід показує ефективність такого рішення, - розповідає заступник генерального директора по елеваторному і комбікормовому виробництву Володимир Сущенко. - В результаті нам вдається зберегти якість зерна , а значить - його безпеку, а також - тримати на рівні його високу вартість".

Таким чином "Укрлендфармінг" замість боротьби з наслідками зараження зерна запустив високоякісну профілактику методом небулізації.

"Спільними зусиллями ми розробили рішення, яке дозволить не тільки оптимізувати витрати на збереження якості та безпеки зерна, а й прискорити бізнес-процеси, особливо - в умовах маршрутного відвантаження", - поділився директор ТОВ "СОЖАМ Україна" Михайло Косюхно.

"Укрлендфармінг" володіє мережею елеваторних комплексів одноразового зберігання зерна потужністю 2,6 млн тонн. Елеватор ТОВ "СП Нива" потужністю 200 тисяч тон одночасного зберігання зерна буде наступним, на якому "Укрлендфармінг" планує впровадити рішення для захисту зерна від французької Sojam. Група компаній повністю задовольняє власні потреби в зберіганні зерна. Добова потужність прийому зернових досягає 56 тисяч тон, вивантаження - 35 тисяч тон зерна.

"Укрлендфармінг" - один з найбільших за обсягом земельного банку агрохолдинг України, власником якого є український бізнесмен Олег Бахматюк. Міжнародна компанія Sojam є розробником і виробником численних технологій і засобів для боротьби зі шкідниками і присутня на зерновому ринку з 1959 року.