RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Полтавській області Гройсман запустив високотехнологічний газовий об'єкт "ДТЕК Нафтогаз"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в рамках робочої поїздки в Полтавську область у четвер, 26 жовтня, взяв участь в офіційному відкритті реконструйованої установки з підготовки газу "ДТЕК Нафтогаз".

Про це повідомляє 112.ua.

"Для нас дуже важливо перестати завозити газ в Україну. Нам треба його видобувати в Україні, всередині країни. І це можливо. Те, що ми сьогодні на цьому родовищі - свідчить про те, що у нас запаси газу надзвичайно серйозні, вони вивчені недостатньо", - прокоментував прем'єр.

Мачухська УПГ забезпечує підготовку природного газу і газового конденсату зі свердловин Мачухського родовища і транспортування газу до магістрального газопроводу "Диканька – Кременчук – Кривий Ріг".

У 2017 році "ДТЕК Нафтогаз" провів реконструкцію даної установки, інвестувавши понад 100 млн грн. Реконструкція об'єкта була здійснена за 6 місяців.

У компанії підкреслили, що при реконструкції було збудовано нову лінію підготовки газу з використанням ефективного сепараційного і теплообмінного устаткування, впровадили автоматизовану систему управління технологічним процесом на основі обладнання Siemens нового покоління. Вперше серед газовидобувних підприємств України облаштований вузол обліку газу з потоковим хроматографом і вологоміром, що дозволяє відповідати вимогам Кодексу газотранспортної системи.

"Якщо взяти це родовище - зовсім недавно видобуток газу на 24 млн куб. на рік, сьогодні - 300 млн кубів. Відчуваєте різницю? Це яскравий приклад того, що ми можемо в рази збільшити видобуток в Україні. Нам потрібно зробити дерегуляцію, і нам треба кілька питань на центральному рівні - всі ці різноманітні дозволи, які можуть стримувати", - зазначив Гройсман під час прес-брифінгу.

Ігор Щуров, генеральний директор "ДТЕК Нафтогаз", зазначив, що в 2018 році компанія почне реалізацію нової програми буріння на Мачухському родовищі. За результатами цієї програми планується відкриття перспективних пластів з введенням в експлуатацію нових високодебітних свердловин. Тому потужність установки була збільшена майже в 2 рази - з 1,2 до 2 млн куб. м на добу.