RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Купівля вугілля не вирішує проблему енергонезалежності країни – Косюк

Купівля вугілля тільки залатає чергову дірку в енергетиці, але не наблизить країну до енергонезалежності. Про це заявив голова ПАТ “Миронівський хлібопродукт” Юрій Косюк на своїй сторінці в Фейсбук.

За його словами, енергетика країни потребує комплексного реформування.

“У порти Одещини відвантажили чергову партію американського вугілля, а до кінця року в Україну прибудуть ще декілька суден. Це добре, що взимку в українців буде тепло, але закупівля вугілля вирішує проблему тут і зараз, однак відтерміновує реалізацію глобальної стратегії енергетичної незалежності країни”, - переконаний Юрій Косюк.

Він наголосив, альтернативна енергетика має стати фундаментом для енергонезалежності країни.

“Потрібно починати вже закладати фундамент та думати категоріями на 30-50 років вперед. І стратегічною складовою цього фундаменту має бути альтернативна енергетика. Це - основа енергетичної незалежності країни”, -зазначив Юрій Косюк.

Юрій Косюк

Він переконаний, перехід на альтернативні джерела відчує на собі кожний українець.

“Відкриваються нові підприємства, розширюються існуючі, створюються робочі місця, а значить росте споживання всередині країни. Це означає, що в найближчі кілька років навантаження на енергосистему України буде тільки зростати. Ми в МХП це розуміємо й тому інвестуємо у відновлювальну енергетику й біогаз”, - наголосив Юрій Косюк.

Голова МХП впевнений, що в стратегії енергонезалежності необхідно враховувати досвід інших країн.

“Австрія, Швеція, Британія, Сингапур. Південна Корея, Індія, Бельгія – країни з великим досвідом перетворення відходів у ресурс. І цей досвід потрібно транслювати усіма можливими засобами. І якщо МХП працює на альтернативних джерелах, значить і країна зможе”, -підсумував Юрій Косюк.

Раніше, голова ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Косюк в інтерв'ю газеті «Факти» заявив, що сьогодні українська продукція стала реальним конкурентом світовим виробникам.