RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Наш край" закликає владу вплинути на "Нафтогаз" через погрози відключення більше ста міст від газу

Партія “Наш край” закликає владу припинити шантаж з боку “Нафтогазу”, який загрожує відімкнути 129 українських міст від газопостачання, якщо не буде введено абонплату на газ. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, 129 населених пунктів у 16 областях України можуть залишитись без газу.

«Нафтогаз» обіцяє вимкнути газ містам, якщо НКРЕП не включить у тариф абонплату. Мільйони українців можуть залишитись без газу та стануть заручниками тільки тому, що в їхніх містах “Нафтогаз” є власником об’єктів газорозподільних систем. Під загрозою опиниться і соціальна сфера – тисячі лікарень, поліклінік, садочків та шкіл будуть відрізані від комунальних послуг. Влада повинна негайно зупинити цей шантаж, та не допустити відключення від газу українських міст», – зазначив Мазурчак.

Він нагадав, що це не вперше, коли українці стають заручниками шантажу монополістів.

«Минулої зими монополісти випробували цю схему, щоб «підкорити» цілі міста. Через війни олігархів – власників облгазів, Кропивницький, Сміла та Славутич залишились без тепла та гарячої води. Але цього разу чиновники перейшли до більш масштабного шантажу», – наголосив Мазурчак.

Він закликав владу провести публічне розслідування тарифоутворення «Нафтогазу» та не допустити відключення від газу населених пунктів.

«Потрібно негайно зупинити газового монополіста, який перетворився на рекетира та вибиває надприбутки з українців», – підсумував Мазурчак.

Як відомо, керівник компанії НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв надіслав листа на ім’я Володимира Гройсмана з погрозою відключити 129 населених пунктів від газу, якщо не буде запроваджено абонплату. У цих містах «Нафтогаз» є власником об’єктів газорозподільних систем.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесЕнергетика
Теги: